9. listopadu 2008 • 14:25

Číňanky postupují na olympijské hry

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejistky Číny postoupily na olympijské hry ve Vancouveru v roce 2010. Doma v Šanghaji v přímém souboji o účast zdolaly Japonsko 2:0 a navážou na účast pod pěti kruhy v roce 2002 v Salt Lake City.



České hokejistky zakončily vystoupení na kvalifikačním turnaji porážkou 1:2 po samostatných nájezdech s Norskem a skončily ve čtyřčlenné skupině poslední.

České hokejistky, které o naději přišly po těsných porážkách s asijskými soupeři, nevstoupily do utkání dobře. V úvodu sice hrály při vyloučení Harmensové přesilovku, ale v ní inkasovaly po střele Oienové.

Ve 28. minutě už sehrály Češky početní výhodu daleko lépe a Polenská vyrovnala. Další gól už v základní hrací době ani v prodloužení nepadl a v rozstřelu rozhodla Dahlová.

Číňanky se na olympiádě, kde se bude hrát ženský hokejový turnaj počtvrté v historii, utkají v základní skupině B se Spojenými státy americkými, Finskem a Ruskem. Do 'áčka' se ke Kanadě, Švédsku a Švýcarsku zařadily Slovenky, které ovládly kvalifikaci v Bad Tölzu.

Česká republika - Norsko 1:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky: 28. Polenská - 5. Oienová, rozhodující nájezd Dahlová.

Čína - Japonsko 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Složení základních skupina na OH ve Vancouveru (13.-25. února 2010):

Skupina A: Kanada, Švédsko, Švýcarsko, Slovensko.
Skupina B:
USA, Finsko, Rusko, Čína.

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud