25. března 2010 • 15:34

Bednář: Mám strašnou chuť do hokeje

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S velkou chutí do hokeje dorazil na sraz české reprezentace útočník Jaroslav Bednář. Přestože je v současnosti bez klubové příslušnosti, řešením své budoucnosti se příliš nezabývá a užívá si běžných radostí a starostí života.



Ty mu prý dodávají energii a zapálení do hry, s nimiž se chce poprat o místo v týmu pro světový šampionát v Německu.

Bednář je po působení v Torpedu Nižnij Novgorod, jemuž skončila soutěžní sezona už po základní části KHL, již tři týdny bez hokeje. O to víc se na hru zase těší. "Musím říct, že chuť mám strašnou," řekl v Praze novinářům třiatřicetiletý forvard. "Ty tři neděle, co jsem měl výpadek, tak není tak dlouhá doba pro návrat do formy, ale spíš bude otázkou, jak se v ní pak udržet těch dalších šest nebo sedm neděl," dodal Bednář.

Jeho pohoda prý vyplývá z osobního života. S přítelkyní Lucií Hadašovou očekávají narození potomka. "Teď v tomto období si všeobecně všechno užívám, jak hokej, tak ale i život. Právě to mi možná dává energii a náladu na ten hokej," uvedl Bednář.

Domů do Čech letěl hned druhý den poté, co jeho klubu skončila sezona. A vedl prý typický rodinný život. "Vzal jsem si k sobě dceru, vozil ji do školy a ze školy, po cestě si byl zacvičit. Byla to taková ta pohoda, která mi dodává energii," přiblížil Bednář. "Rodina je vždycky číslo jedna. Hokej, kterému člověk obětuje celý život, je druhořadý, ale furt zůstává v srdci a je to má práce," doplnil.

Pokud by cítil, že mu do obvyklé formy něco chybí, místa v týmu pro šampionát by se vzdal. "To bych určitě udělal. S tím rozhodně problém mít nebudu. Jestli budu cítit, že se do té formy zpátky nedostanu, tak nebudu mít problém s tím, že půjdu z kola ven," prohlásil Bednář.

Bednář slaví branku.Foto ČTK
V současnosti je bez angažmá, díky čemuž měl při problémech s uvolňováním hráčů ruskými kluby snazší cestu na sraz. "Skončila mi smlouva, kterou jsme oboustranně rozvázali, takže už tam nemusím letět zpátky trénovat, což mi hrozně vyhovuje. Protože se můžu připravovat teď tady a dělat si i svoje věci jako dozařídit barák, věnovat se dceři, přítelkyni, vidět rodiče, prostě to, co jsem sedm měsíců neměl."

S rozhodnutím o novém působišti si hlavu neláme a nijak výrazně s ním nespěchá. "Mám nějaké tři nebo čtyři nabídky, jsou zajímavé, zvažuju je, ale rozhodně se do ničeho netlačím. Jsou tam dvě nabídky z Ruska, zbytek je Skandinávie," přiblížil Bednář s tím, že z tuzemska dosud žádnou nabídku nedostal.

Velkou roli prý v jeho rozhodování bude hrát i dostupnost místa, kde by měl jeho budoucí zaměstnavatel působit. "Kdyby ta nabídka byla ze Sibiře nebo Chabarovska, odkud bych se domů vůbec nedostal, tak to by byl nesmysl. Jiná věc jsou místa, odkud to je pár hodin letadlem," řekl Bednář.

Nabídka z Česka by pro něho byla v tomto ohledu velkým plusem, hovořilo se hlavně o zájmu Hradce Králové, který usiluje o vstup do KHL. "Tam není nic konkrétního. Všichni víme, že to není jisté. Otázkou bude, zda se to vůbec uskuteční. Nějaké telefonáty tam přes agenta proběhly, ale nelze řešit nic konkrétně, když to není hotové. Říkal jsem, že je to pro mě zajímavé, ale více k tomu nepadlo."

Snaze Východočechů však fandí. "Sleduji to. Už jen proto, že je to pro mě zajímavé," připustil Bednář. A věří, že finanční garance dokáže Hradec Králové zajistit, byť to viceprezident KHL Vladimir Šalajev v posledních dnech zpochybnil.

"Věřím tomu, že když se do toho takhle pustili, tak by ty peníze měli mít. Pokud by dělali jen nějakou vlnu, aby se zviditelnili, tak to bych považoval za naprostý nesmysl, to by mi nedávalo logiku," uzavřel Bednář.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud