11. července 2011 • 15:22

Jihočeši ulovili slovinského šikulu Kranjce

Autor: Tomáš Zetek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pamatujete na start letošního hokejového mistrovství světa? Nadupaní Slováci se doma před vyšponovanými fanoušky trápí s outsiderem ze Slovinska. A prásk! Bratislavská hala ztichne, protože ve 23. minutě střílí úchvatný gól na 1:0 pro Balkánce obránce Aleš Kranjc. Tak přesně tenhle zkušený bek se stěhuje do extraligy, kde bude hrát za budějovický Mountfield.



Slováci sice nakonec onen zápas v závěru otočili a slavili výhru 3:1, ale Kranjc se zapsal do historie letošního šampionátu jedním z nejkrásnějších gólů.

Třicetiletý Slovinec si vzal puk na vlastní modré, při přesilovce se prohnal kolem toporných soupeřů až před gólmana Haláka a pokořil jej parádní kličkou.

„Tohle byla nádherná akce. Podívejte se, jak roztáhl Haláka na brankové čáře,“ chvalořečil slovinského beka Martina Hostáka, spolukomentátor přímého přenosu utkání na ČT.

Podobné akce teď bude moci předvádět častěji a naživo před zraky českých fanoušků. Z alpské ligy, kde působil dlouhá léta v Jesenici a pak i ve Vídni a maďarském Feherváru, se stěhuje na jih Čech.

„Sledovali jsme ho na mistrovství světa a došli k závěru, že by mohl být vhodnou posilou pro náš tým. Jedná se o ofenzivního obránce, má i patřičné sebevědomí, v dnešním hokeji základní vlastnost, nutnou k dosažení úspěchu,“ řekl Josef Zajíc, sportovní manažer budějovického klubu.

Kranjc je ostříleným rutinérem na mezinárodní scéně. Na mistrovství světa A-skupiny odehrál 22 zápasů a připsal si v nich 9 bodů za 5 gólů a 4 asistence. Další desítky utkání nastřádal na turnajích nižších divizí.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud