9. října 2011 • 10:06

Skrbek opouští Kladno a míří do Jyväskylä

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Pavel Skrbek opouští Kladno a bude hrát ve Finsku za Jyväskylä. Třiatřicetiletý zadák vypomáhal podobně jako útočník Miloslav Hořava Rytířům při hledání nového zahraničního angažmá. Hořava odešel po třech odehraných duelech do Ženevy, Skrbek stihl osm utkání, v nichž si připsal gól a dvě asistence.



Finskou nejvyšší soutěž si vyzkouší Skrbek poprvé. Uplynulých devět sezon strávil ve Švédsku a jen krátce se mezitím na úvod ročníku 2008/09 také představil v dresu Kladna. Nyní míří do aktuálně dvanáctého týmu SM-Liigy, který sháněl beka takových parametrů, jako má 195 centimetrů měřící a 105 kilogramů vážící Skrbek.

Skrbek byl v úvodu sezony jedním z klíčových hráčů Kladna jak v defenzivě, tak v ofenzivě a v přesilovkové formaci. "Mám už něco odehráno a určitě jsem obraně pomohl. Ale jak moc budu chybět, nebo ne, to je spíš otázka pro trenéry, ukáže se to v dalších zápasech. Je tady spousta dalších zkušených hráčů a myslím, že to beze mě zas takový rozdíl nebude," řekl Skrbek oficiálním internetovým stránkám kladenského klubu.

Bývalý juniorský reprezentant, který byl v roce 1998 na mistrovství světa dvacítek ve Finsku vyhlášen nejlepším obráncem, má na kontě 12 utkání v NHL za Pittsburgh a Nashville. Největší část kariéry strávil ve Švédsku v Elitserien, kde za Luleu, Moru, Skellefteu a Frölundu odehrál 436 zápasů, v nichž zaznamenal 127 bodů za 32 branek a 95 asistencí.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud