20. listopadu 2011 • 21:30

Porazili jsme Třinec jeho vlastní zbraní, radoval se Rachůnek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vrtkavou formu třineckých hokejistů v domácím prostředí dnes využila i Sparta, která na ledě mistra vyhrála po bezchybném výkonu 5:1. K vítězství a návratu do čela extraligy ji dovedla střelecká produktivita všech čtyř pětek i dobře realizovaný taktický plán.



Třinec byl poražen jednou z vlastních zbraní: smrtícími brejky. "Ukázalo se, že Třinec hraje hodně na riziko, a snažili jsme se toho využít. Před zápasem jsme si říkali, že by to mohla být cesta, jak je porazit. Oni hrají podobným stylem. Vsadili jsme na tuhle zbraň, rychle otáčet hru a chodit do kontrů. Přesně to, co hraje Třinec," řekl sparťanský útočník Ivan Rachůnek.

Ten po brejku v oslabení jako první překonal gólmana Hamerlíka. Kuriózně střelou, která ani nemířila mezi tři tyče. "Puk skákal, já jsem to netrefil přímo do brány, ale gólmanovi do betonu a ten si to pak srazil do brány. I takové góly padají," usmálo se levé křídlo první formace.

Rozhodující úder Sparta načasovala do druhé třetiny, ve které Třinci nasázela tři branky. "V kabině jsme si říkali, že hra není zlá, ale musíme si dávat pozor na třinecké protiútoky. Ty se nám podařilo eliminovat a dokázali jsme využít šance, které nám Třinec nabídl," řekl Rachůnek.

Od druhé dvacetiminutovky už Sparta na ledě ve Werk Aréně dominovala. "V první třetině byly šance na obou stranách. Nám se potom v dalším průběhu podařilo ty naše zužitkovat, kdežto Třinec svoje neproměnil," podotkl Rachůnek.

Spaťan Kočí právě odchází na trestnou lavici.
Spaťan Kočí právě odchází na trestnou lavici.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud