6. února 2012 • 12:19

Disciplinární komise snížila trest pro útočníka Bahenského

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Zdeněk Bahenský bude nakonec Mladé Boleslavi nuceně chybět jen ve třech extraligových zápasech. Disciplinární komise Asociace profesionálních klubů (APK LH) mu dnes snížila trest, který dostal za faul na Milana Hluchého z Kladna.



Podle původního rozhodnutí, proti němuž se ale vedení středočeského klubu odvolalo, měl absentovat v pěti utkáních. ČTK o rozhodnutí komise informoval asistent ředitele Antonín Vansa. Bahenský si už dva zápasy odpykal.

"Dnes jsme se sešli komplet disciplinární komise, zatímco předtím šlo o zkrácené řízení, kdy jsme se domlouvali po telefonu a rozhodoval jsem jen já," řekl předseda komise Karel Holý ČTK. Společně s ním dnes rozhodovali František Vorlíček, Vladimír Macholda, Tomáš Jelínek a Jan Trunda.

"Znova jsme ten zákrok posuzovali a shodli se na tom, že tam nebyl vysloveně úmysl zasáhnout hlavu. Ten loket sjel ze zad až do hlavy, ale zdálo se, že opravdu nešlo o úmysl, proto jsme trest pro Bahenského přehodnotili," vysvětlil Holý.

Šestadvacetiletý Bahenský se proti pravidlům provinil v 19. minutě dohrávky 45. kola, kdy nadvakrát atakoval Hluchého. Od sudích si vysloužil trest na pět minut a do konce utkání, neboť jeho faul loktem v blízkosti hrazení byl posouzen jako
zákrok do oblasti hlavy a krku.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud