13. února 2012 • 16:17

Lid versus Tomáš Pospíšil: Na "Jidáše" se chystají fanoušci Komety

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velice důležitým zápasem začíná finiš extraligy. A také vyhecovaným – do Brna dnes přijede Slavia (18.10, PP ČT4) a vedle mužstev, pro které je výsledek bitvy klíčový, se hodlají vytáhnout i brněnští fanoušci. Mají spadeno na útočníka Tomáše Pospíšila, nedávného hráče Komety.



Od doby, co přešel do Slavie, mu neřeknou jinak než Jidáš, mezi oběma stranami je antipatie.

Z vyprodaného hlediště to má Pospíšil pocítit na vlastní kůži. Poté, co během minulého zápasu v hale Slavie vykopli fanoušci Komety plexisklo u ledové plochy, nešel Tomáš Pospíšil pro ostré slovo daleko.

„Ať si zůstanou doma a někde se zavřou do klece,“ prohlásil útočník, který ještě v prosinci hájil barvy Komety a užíval si přízně tamního publika. Ta už je však dávno pryč. Chytlaví příznivci Komety vykopali válečnou sekeru, na Pospíšila jsou vysazeni ode dne, kdy ho Kometa poslala v rámci obří směny do Slavie. Důsledek této antipatie koncentrují do dnešního večera, během něhož se soupeřem hodlají zúčtovat.

Chystají transparenty i celé choreo. Vzhledem k tomu, že mezi brněnskými fans se pro Pospíšila vžila přezdívka Jidáš, může být přivítání pořádně peprné.

„Nemůžeme prozradit, o co půjde. Ale nápady jsou hodně barvité,“ sliboval jeden z těch, kteří choreo chystají. A jak známo, Brňané dokáží ve své hale vytvořit hodně pekelnou kulisu. Rivalita se Slavií, důležité utkání, přítomnost televizních kamer a k tomu nenáviděný hráč na ledě, to je pro ně vítaná příležitost.

„Jsem zvědavý na to, co předvedou. Snad jsem na to připravený, určitě to bude vyhecované. Jedu tam poprvé od té výměny a chci se hlavně soustředit na náš výkon. Abychom vyhráli jako tým, protože to je pro nás teď životně důležité,“ uvědomoval si útočník Pražanů.

Zdaleka ne všechny bývalé hráče stíhá v Brně pískot, některé z nich vyvolávají a tleskají jim ještě po letech. Ale to nebude Pospíšilův případ. Naopak ho čeká stejná mela jako nedávno libereckého kapitána Petra Nedvěda, na jehož kontakty s pukem reagovali diváci sborovým bučením.

Kde se to všechno vzalo? Psal se začátek prosince, produktivní hvězda Komety se stěhovala do Prahy a pokusila se zavděčit fandům nového klubu. „I na Slavii jsou skvělí fanoušci. Sice jich tu nechodí tolik, ale jsou výborní. Atmosféra z Brna mi určitě scházet nebude,“ líčil Pospíšil.

Už tak měli někteří diváci v Brně pocit, že za jejich milovaný klub Pospíšil moc hrát nechce a že po sezoně se bude snažit odejít jinam. Byl sice produktivní, ve 28 zápasech nasbíral 19 bodů (8+11), ale zároveň se rval, působil nekoncentrovaně.

Fanoušci Komety se sápou skoro na ledovou plochu, kde se činil především brněnský Tomáš Pospíšil (vpravo)
Fanoušci Komety se sápou skoro na ledovou plochu, kde se činil především brněnský Tomáš Pospíšil (vpravo)

Tohle jim stačilo. Rázem byl pryč, navíc se vyjádřil vlažně o fanoušcích. Ti si ihned vybavili, že na ně Pospíšil ještě v dresu Komety údajně ukazoval během jednoho zápasu prostředníček. „Znám lidi, kteří tvrdí, že to viděli přesně. Tohle je namíchlo pořádně. Plus ty jeho výroky o kleci. Proto ho nemají rádi,“ vysvětluje fanynka jménem Lenka.

„Proti divákům z Ronda nic nemám, vůbec ne. Myslím, že jsme spolu vycházeli dobře a všechno asi rozproudil ten výrok v novinách… Mně se nelíbilo, jak se v Praže chovali, že vykopli plexisklo a rvali se na tribunách. Proto jsem to tehdy řekl, nic jiného bych v tom nehledal,“ vysvětloval nejsledovanější muž dnešního večera.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
4
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud