2. listopadu 2008 • 19:25

Liberec získal výhru až v závěru

Autor: Sport, ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Liberce porazili ve 21. kole extraligy Karlovy Vary 4:2 a připravili tak svému soupeři čtvrtou prohru po sobě. Bílí Tygři si naopak pod novým koučem Filipem Pešánem po úvodní prohře v Mladé Boleslavi připsali již třetí výhru.



Tu zařídil vítěznou trefou 118 vteřin před koncem základní hrací doby Jiří Moravec.

Hosté z Karlových Varů hned v úvodu jasně prezentovali svou touhu ukončit třízápasovou minisérii těsných porážek o jediný gól a již po 71 odehraných vteřinách předložil Kristek puk Melenovskému, který zamířil rychlým švihem pod horní tyčku.

Nečekaný střelec Moravec >>>

Na konci šesté minuty mohlo být s Tygry ještě hůře; Kumstát zkusil ve vlastním oslabení prostřelit Hniličku mezi betony, ale puk se vykutálel těsně vedle jeho levé tyčky.

Vzápětí na druhé straně zachraňoval těsné vedení Energie brankář Sáblík proti Šimánkovi, jež zakončoval akci Nedvěda. Hosté se přitom provinili dalším faulem, takže museli na 40 vteřin do tří, ale Severočeši si žádnou větší šanci připravit nedokázali.

HLASY TRENÉRŮ
Filip Pešán (Liberec): "Utkání pro nás nezačalo šťastně, rychle jsme inkasovali. Ale na druhou stranu jsme převzali ve druhé třetině otěže utkání, kluci zabojovali a dvěma góly vývoj otočili. Klukům však nelze odepřít bojovnost až do konce a po zásluze byli odměněni třemi body za výhru."

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Přijeli jsme do Liberce samozřejmě bránit. To se nám celkem i dařilo, ale bohužel zápas rozhodly dvě chyby. První při naší přesilovce, kdy jsme dostali gól na 2:1. Pak přišlo čistě prohrané vhazování, špatné rozebrání hráčů a volný bek od modré čáry dal gól, který nás připravil o všechny body."
V deváté minutě měl velkou šanci Šachl, radost mu však zkazil Sáblík se svým pravým betonem. Ke konci první části našel dobrou parketu k vyrovnání Hunkes, ale Sáblík byl znovu proti.

Do druhého dějství si však Bílí Tygři přenesli ještě polovinu z celkem 107 vteřin trvající další dvojnásobné přesilovky a dokázali ji využít. Jirušova střela od modré skončila 13 vteřin před vypršením trestu prvního z hostujících hříšníků Čutty v Sáblíkově síti. Šancí na obou stranách poté ubylo a skóre se nezměnili, přestože Karlovarští hráli po Nedvědově faulu vysokou holí v pěti proti čtyřem téměř tři minuty.

Druhou polovinu prostřední dvacetiminutovky ovládli domácí. Unikajícího Bartoviče zastavil pouze za cenu faulu Zaťovič a sudí Polák nařídil trestné střílení. K jeho exekuci se rozjel Plodek, zakončení do bekhendového blafáku však Sáblík výtečně přečetl. Liberečtí šli přesto krátce poté do vedení. Ve 36. minutě vyrazili v oslabení na zteč Podkonický se Šimánke a svůj rychlý protiútok zakončili gólem.

Západočeši se však nehodlali vzdát a na začátku 43. minuty překvapil Hniličku krátce po vhazování Hanzlík. Domácí dostali hned na to velkou šanci k získání svého vedení zpět, když byl za faul vysokou holí vyloučen na čtyři minuty Procházka, ale šance Nedorosta i nebezpečná rána Šimánka zůstaly bez gólové odezvy. Bílí Tygři byli po zbytek základní hrací doby aktivnější, skóre 2:2 se však dlouho neměnilo.

V čase 58:02 však napřáhl Moravec a propálil vše, co mu stálo v cestě. Hosté sáhli k oddechovému času, následně i power play, ale místo vyrovnání ztvrdil jejich porážku čtvrtým gólem do prázdné branky Kašpařík.

Bílí Tygři Liberec - Energie Karlovy Vary 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 21. Jiruš (Plodek, Zíb), 36. Šimánek (Podkonický), 59. J. Moravec (Kašpařík), 60. Kašpařík - 2. Melenovský (Kristek, Čutta), 43. Jiří Hanzlík (Pech). Rozhodčí: R. Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:9, navíc Košťál (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5721.

Liberec: Hnilička - J. Moravec, Jiruš, Zíb, Modrý, Derner, Hunkes - Bartovič, Blatný, Šachl - V. Nedorost, P. Nedvěd, Pletka - Šimánek, Kašpařík, Podkonický - Pabiška, Plodek, Klimenta.
Karlovy Vary: Sáblík - Dobroň, Řezníček, Němec, Čutta, Mudroch, Jiří Hanzlík, Prošek, Duben - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Sailer - Dej, Pech, Skladaný - Grof, Milan Procházka, Zaťovič.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud