5. listopadu 2008 • 20:10

Štrba v Mladé Boleslavi končí

Autor: ČTK
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Martin Štrba končí v Mladé Boleslavi. Letní posila ze Sparty dostala od klubu svolení k jednání o angažmá v jiném klubu. Naopak smlouvu s klubem prodloužil útočník Jan Benda.



Právě ten měl původně kontrakt jen do konce října. Nová smlouva platí v případě udržení klubu v nejvyšší soutěži až do 30. dubna 2010. Na čtrnáctidenní zkoušku míří do Mladé Boleslavi obránce Denis Kazjonov z Chabarovsku.

Dvaatřicetiletý Štrba, jehož v posledních dvou sezonách při působení ve Spartě provázely zdravotní potíže, v dresu Mladé Boleslavi v této sezoně nastoupil ve 13 zápasech a nasbíral jen tři asistence.

Celkem bývalý hráč Českých Budějovic či Liberce v nejvyšší soutěži zaznamenal v 567 utkáních 280 bodů za 113 tref a 167 asistencí.

O čtyři roky starší Němec českého původu Benda je nejproduktivnějším hráčem nováčka soutěže, když v 21 duelech nasbíral 12 bodů za dvě trefy a deset přihrávek.

V Česku hrál účastník mnoha mezinárodních turnajů se zkušenostmi z řady ligových soutěží i za Slavii, Spartu a Litvínov. Z 258 duelů má na kontě 166 bodů za 55 branek a 111 asistencí.

Po odchodu beka Jiřího Marušáka do Balašichy hledá klub náhradu v Rusku, odkud přicestuje Kazjonov. Od pátku bude na čtrnáctidenní zkoušce s opcí na dvouletou smlouvu.

"Přichází na doporučení agenta Jiřího Zítka, který zprostředkovává hodně transferů s týmy z KHL," uvedl sportovní ředitel Mladé Boleslavi Jaromír Šindel.

V nejvyšší ruské soutěži hrál Kazjonov za MVD Tver (nynější Balašicha),
Novokuzněck, Omsk a v této sezoně v KHL za Chabarovsk. Za Amur nastoupil v šesti zápasech a nebodoval.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud