12. listopadu 2008 • 15:08

Vítkovice se mohou vrátit do čela

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Souboj Vítkovic a Znojma ve čtvrtek zahájí další kolo a ve hře bude první místo. Pokud tým Aloise Hadamczika na domácím ledě neklopýtne, minimálně na 24 hodin do dalších pátečních utkání může znovu vládnout domácí soutěži.



"Předně je pro nás podstatné, abychom se zase vrátili na vítěznou vlnu a navázali na ty lepší výkony, které jsme před přestávkou podávali," řekl ČTK asistent trenéra Kamil Konečný. Poslední dva zápasy před reprezentační pauzou Vítkovice nezvládly. Prohrály s Libercem a Litvínovem, který se díky tomu s ostravským celkem bodově srovnal.

I proto Vítkovicím přišla reprezentační přestávka vhod, mohly dočerpat a zmobilizovat síly. Zranění jsou stále Korhoň s Trnkou, který po operaci horní čelisti už začíná lehce bruslit. "Uvidíme, jak se přestávka projeví na soupeři, poslední zápasy před přestávkou hrál dobře. My doma po Liberci další zaváhání nemíníme dopustit," podotkl vítkovický asistent.

Po sérii tří vítězství v Pardubicích, Karlových Varech a doma s Mladou Boleslaví se hokejisté Znojma posunuli z posledního místa v tabulce až na dvanáctou příčku. Jejich nejúspěšnější výsledkovou šňůru v letošní sezoně zastavila reprezentační přestávka.

"Je ošidné tvrdit, že mohla série pokračovat. Přestávka nám přišla vhod, neboť jsme měli za sebou náročný program a hodně zraněných hráčů, kteří si doléčili šrámy. Nyní jsme kompletní," řekl ČTK asistent trenéra hokejistů Znojma Václav Baďouček.

Orli se představí po dlouhé době se čtyřmi pětkami. "Vítkovice představují těžkého a fyzicky nesmírně zdatného soupeře. Ale chtěli bychom získat nějaký bod a pokračovat v započaté sérii," dodal Baďouček. Utkání začne v 17:05.

Program:
Čtvrtek 13. listopadu - předehrávka 22. kola:
17:05 Vítkovice - Znojmo (vzájemný zápas v této sezoně: 5:4 po sam. nájezdech).

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud