13. listopadu 2008 • 13:40

Žižka s Tomicou zůstávají ve Slavii

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení hokejistů Slavie si pojistilo služby obránce Tomáše Žižky a útočníka Marka Tomici. Úřadující mistr s nimi prodloužil kontrakty o tři roky, tedy do 30. dubna 2012. Uvedly to oficiální internetové stránky pražského klubu.



"S oběma jsme chtěli podepsat dlouhodobé smlouvy. Jsou to vynikající hráči," řekl serveru trenér a generální manažer Slavie Vladimír Růžička.

Jihlavský odchovanec Tomica přišel do Slavie v roce 1999 ještě v juniorském věku a od té doby působí v klubu nepřetržitě. "Ještě déle je tu Honza Novák, ale ten ze Slavie na chvíli odešel. Jsem tu spokojený a podmínky, na kterých jsme se se Slavií domluvili, jsou dobré," řekl sedmadvacetiletý útočník.

V této sezoně nasbíral Tomica v 21 zápasech extraligy sedm bodů, ve třech zápasech Ligy mistrů zaznamenal jednu přihrávku. "Velmi dobře zapadá do mužstva a jsem moc rád, že jsme se domluvili na další spolupráci," navázal Růžička.

"Určitě nebyly všechny sezony ideální, ale klub má vysoké ambice, a to je pro mě důležité. Navíc bydlím v Praze a moje přítelkyně tu má práci," dodal Tomica, který se Slavií slavil dva mistrovské tituly.

Bývalý zlínský obránce Žižka přišel do Slavie v roce 2004 po působení v Los Angeles a na farmě v Manchesteru i krátkém angažmá ve Spartaku Moskva.

"Hraju ve Slavii rád a spokojená je tu i rodina. Nechtěli jsme se nikam trmácet a doufám, že spolupráce se Slavií bude úspěšná jako doposud," prohlásil devětadvacetiletý Žižka.

"Z Prahy nepocházím, ale hraju tu už pátou sezonu a zabydleli jsme se tu. Podmínky i zázemí tu jsou fantastické. To ovšem hráči většinou zjistí, až když z klubu odejdou."

Růžička si pochvaloval, že si obránce Žižkových kvalit pojistil. "Tomáš patří v české extralize k nejlepším obráncům a moc jsme toužili po tom, aby za nás hrál dál," dodal.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud