2. července 2009 • 13:21

Jaroslav Balaštík zůstává ve Zlíně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Jaroslav Balaštík bude nadále oblékat dres Zlína. Vedení klubu to oznámilo na dnešní tiskové konferenci. Kapitán týmu podepsal se Zlínem nový roční kontrakt poté, co mu po minulé sezoně vypršela smlouva.



Balaštík nějaký čas vyčkával s prodloužením zlínského angažmá, neboť chtěl opět zkusit štěstí v zahraničí. V kontaktu byl podle svých slov s ruskými týmy a zájem o něho byl i ve Švýcarsku, nakonec však vyhrál Zlín.

"I z toho důvodu, že měl o mě po celou dobu zájem. Jsem rád, že na mě počkali a v první fázi jednání mi poskytli čas na rozmyšlenou. Cítil jsem opravdu eminentní zájem, proto jsme se dohodli," uvedl Balaštík. V mateřském klubu chce odehrát příští sezonu a svými výkony si vybojovat případné další nabídky ze zahraničí.

Dohodu si pochvalovalo i klubové vedení. "Jsem spokojen, že se podařilo jednání dotáhnout k zdárnému konci, i když to zpočátku dlouho nevypadalo, že se domluvíme na podmínkách. Nakonec to bylo na poslední chvíli a po zvážení všech alternativ především ze strany hráče jsme podepsali novou smlouvu," řekl generální manažer klubu Miroslav Michalovský.

Smlouva je přijatelná pro obě strany a rovněž pro nového generálního sponzora zlínského hokeje, jímž je firma PSG. "Myslím, že v době hospodářské krize se nám podařil velmi dobrý počin, již dříve jsme získali do klubu produktivního hráče Michala Důrase. Proto i naše cíle v příští sezoně nebudou malé. Chceme konečně prolomit prokletí čtvrtfinále a probojovat se mezi čtyři nejlepší celky extraligy," plánoval prezident klubu Martin Janečka.

Trojnásobný nejlepší střelec české extraligy Balaštík poprvé Zlín opustil v roce 2003, kdy hrál krátce za finskou Hämeenlinnu. Poté zamířil do Columbusu, v jehož dresu si vyzkoušel NHL. Do extraligy se vrátil po nepříliš vyvedené sezoně 2006/07, kterou sice začal ve slavné soutěži v dresu prvního týmu Blue Jackets, ale byl odeslán na farmu a poté se rozhodl pro návrat do Evropy. Zbytek ročníku nastupoval za švédský klub HV 71.

Od návratu do Zlína, kde působil dlouhá léta, nevynechal devětadvacetiletý rodák z Uherského Hradiště ani jediný zápas základní části. Ve 104 utkáních si připsal 76 bodů za 49 branek a 27 asistencí. V pěti duelech letošního play off nebodoval.

Převážně právě v Uherském Hradišti se Balaštík v rámci suché přípravy dosud individuálně připravoval. "S loňskou sezonou jsem nebyl příliš spokojen, proto jsem začal trénovat na suchu ještě dříve než zlínské mužstvo. Po dovolené vyjedu poprvé s mužstvem na led 20. července," nastínil své plány.

Za svou kariéru odehrál Balaštík v české extralize během deseti sezon 514 zápasů a vstřelil 186 gólů. V reprezentaci má na kontě 81 duelů a 16 branek. Na mistrovství světa v Rize 2006 pomohl vybojovat stříbrnou medaili.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud