17. července 2009 • 15:20

Nový znak Plzně? Americký indián

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejové Plzni, která vyvázla z vážné finanční tísně, pomůže v honu za úspěchem v extralize i nový pomocník. Indián! Ano, čtete dobře. Právě indián se totiž objevuje v novém logu, které defi nitivně včera schválilo plzeňské vedení.



„Hezké, co?“ ukazuje znak Milan Tichý, sportovní ředitel klubu. Na stole v kanceláři u generálního manažera Martina Straky vedle indiána leží i dosavadní logo, tradiční plzeňská helmice.

Právě tento znak měl nahradit logo, které bylo v minulých sezonách vytvořeno pro generálního partnera, jenž však klub opustil.

Proto muselo vedení zvolit jinou variantu. Ale už to nebude helmice. Teď se bude za Plzeň rvát indián! „Věříme, že se lidem bude líbit. Znamená to, že se v sezoně budeme o úspěch bít ze všech sil. Budeme draví jako indiáni,“ vysvětluje Tichý.

Indián je navíc v Plzni velmi populární i z historického hlediska - měli ho v logu američtí osvoboditelé za druhé světové války. A právě tato událost je stále v paměti plzeňských obyvatel velmi živá, Američané jsou za hrdiny.

Tak proto je právě indián v plzeňském logu? „To jsou jen vaše dedukce,“ říká k tomu Tichý. Zároveň odmítá, že by se klub inspiroval u týmu Chicago Blackhawks, který má indiána rovněž v logu. „S Chicagem to nemá nic společného,“ zdůrazňuje sportovní ředitel. Letopočet 1929 znamená rok založení klubu.

Plzeň navíc získala trojici kanadských hráčů, kteří s klubem uzavřeli smlouvu na jeden rok. Jedná se o obránce Douga O‘Briena, útočníky Marka Bomersbacka a Tylera Scofielda.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud