Jiří Punčochář
20. července 2009 • 16:00

Nováček z Brna bude kočovat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nováček extraligy chce být připravený skutečně důkladně. Za okny ještě pralo slunce, ale hokejisté Komety Brno už začali bruslit - jako jedni z prvních v soutěži!



A do startu ligy je čeká pěkné cepování, dvakrát denně na ledě plus posilovna. Zároveň jim začalo dlouhé kočování, protože kvůli rekonstrukci nemohou do své haly Rondo.

Byl to první a dobrovolný trénink. Chyběli jen Jiří Trvaj a Jiří Dopita, který se připojí k týmu dnes. „Na led jsme se už těšili. Jsme rádi, že to začalo, určitě je to lepší než běhání,“ pousmál se obránce Robert Kántor.

Až se sejde kompletní kádr, bude hráčům na ledě pěkně těsno. Kometa totiž nezačala jenom s předstihem, ale také s pořádně bohatou soupiskou. Jsou na ní tři brankáři, devět obránců a rovnou osmnáct útočníků! Někteří hráči budou muset pryč.

„Že budeme mít hráčů, až nebudeme vědět, co s nimi? To je jedině dobře. Ti kluci musí vědět, že je na ně tlak. Z tohohle kádru se dá udělat dobré mužstvo, to jsem přesvědčený,“ řekl trenér Vladimír Kýhos.

Jeho svěřenci pozvolna kroužili po ledě, udělali si pár cvičení a hlavně si zkoušeli novou výstroj. Někdo pochodoval sem a tam s helmou, než získal nastavení, které mu opravdu sedělo, další odcházeli do šatny nechat odpočinout bolavým nohám. Nové brusle, to je vždycky ouvej.

„Kdo může, nechává si staré věci z loňska. Já si beru z minulé sezony všechno, co vydrželo, tedy kromě bruslí. Jedny vydrží dva roky a letos jsou zrovna nové,“ vyprávěl útočník Jaroslav Svoboda, jeden z těch, kteří si první bruslení zkrátili.

Žádný problém, na tréninku vládl klid a pohoda. „Ono je to spíš takové veřejné bruslení,“ usmíval se asistent kouče Václav Baďouček. Ode dneška už to ale začne naostro, hráče čeká led ráno i večer a ve volných chvílích i posilovna.

Ožehavou záležitostí pro nováčka může být kočování po městě i po regionu, které ho čeká kvůli opravám v domácí hale Rondo. Trénovat bude Kometa v mládežnické hale za Lužánkami, hrát zápasy po okolních městech: v Břeclavi, Hodoníně, Blansku a Prostějově. Do Ronda se mužstvo dostane nejdřív až na poslední přípravný zápas 4. září, pět dní nato začíná extraliga.

„Z hal v Americe jsem na to zvyklý, tam jsme taky trénovali jinde než hráli zápasy a nebyl to tam problém, tak nevím, proč by měl být tady,“ řekl sice Svoboda, ale je jasné, že hlavně cestování a ztráta možnosti zvyknout si na halu a zázemí nebudou nic příjemného.

„Naši fanoušci jsou dobří, takže počítáme s tím, že za námi na zápasy přijedou a budeme se cítit jako doma i venku. No a pak do toho skočíme naplno a budeme muset plavat,“ podotkl Svoboda. Ostatně i na první „ledový“ trénink zvědaví příznivci dorazili, přišlo se jich podívat zhruba čtyřicet.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud