20. července 2009 • 16:51

Sparťané vyjeli na led i s Ručinským

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté pražské Sparty zahájili dnes pod vedením nového kouče Pavla Hynka letní část přípravy na ledové ploše Tesla Areny. Mezi trénujícími hokejisty byl i slovenský obránce Dušan Devečka, jehož klub testuje, a na ledě nechyběl ani útočník Martin Ručinský.



"Ten první trénink je jen takové seznámení s ledem po dovolené," řekl novinářům hlavní kouč Hynek, který přišel po skončení minulého ročníku extraligy z Plzně.

"Na ledě jsme byli poprvé, tak to bylo hodně syrové," dodal. Od úterka již jeho svěřence čeká dvoufázový trénink, kdy pobyt na ledě doplní posilovna.S týmem se momentálně připravují i ofenzivní hvězdy Jan Marek, Jan Hlaváč či Jaroslav Hlinka, přičemž Hlaváč s Hlinkou by mohli ve Spartě rozehrát sezonu, než se přesunou do Linköpingu.

"Bylo nás tady víc než po letní přípravě, to je pravda. Ale uvidíme, jak se to vyvine. Věřím, že mužstvo ještě není uzavřené. Posílení o Jardu Hlinku s Honzou Hlaváčem se dolaďuje, byli bychom rádi, kdyby to dobře dopadlo," uvedl Hynek.

Po ledě se proháněl i devětadvacetiletý slovenský bek Devečka, který si v české nejvyšší soutěži již zahrál v sezoně 2004/05, kdy hájil barvy Dukly Jihlava.

"Dušan hrál poslední roky ve Slovanu (Bratislava) a je tady na zkoušku do určitého datumu. Podepsal Honza Hanzlík, ale ještě sháníme jednoho beka, kterého bychom do týmu chtěli," prozradil Hynek.Devečka je v současnosti hráčem bez smlouvy, trenéři se na něho chtějí blíže podívat. Šanci zaujmout má do 11. srpna.

"Počítáme s jeho vytížením v několika přípravných zápasech, po kterých se rozhodneme nad jeho případným angažmá ve Spartě," uvedl v tiskovém prohlášení generální manažer Petr Bříza.

V uplynulé sezoně odehrál Devečka za Slovan 53 utkání, ve kterých si připsal 16 bodů za šest branek a 10 asistencí.Dalším vyhlédnutým zadákem nakonec zřejmě nebude jiný Slovák Ivan Majeský.

Sparta o něj hodně stála, Majeský však podepsal smlouvu se švédskou Skellefteou. A přestože sám zvažoval zahájit v Praze sezonu kvůli švédským daňovým zákonům, dnes na ledě chyběl.Úspěšnou rekonvalescenci po operaci kyčle má za sebou zkušený forvard Ručinský.

"Martin chodil již na led, když jsme měli letní přípravu. Cítí se výborně a měl z toho dobrý pocit, tak já věřím, že mu tento zdravotní stav vydrží do konce sezony. Uvidíme, jak se to projeví v zátěži, ale věřím, že nebude potřebovat ani žádné zvláštní úlevy," přiblížil Hynek.

V prvním přípravném duelu přivítají sparťané 4. srpna Beroun. O dva dny později vstoupí do letního Tipsport Cupu domácím soubojem s Plzní. Mezi celkem osmi zápasy jsou také dva na turnaji Red Bulls Salute v Salcburku, kde Pražané startovali již loni.

Ve skupině je čeká německý Adler Mannheim a finský klub Espoo Blues. Blok přípravných klání by měla Sparta zakončit 3. září proti bratislavskému Slovanu.

Program přípravných zápasů
úterý 4. srpna: Sparta - Beroun (17:30),

čtvrtek 6. srpna: Sparta - Plzeň (18:00, Tipsport Cup),

úterý 11. srpna:
České Budějovice - Sparta (17:30, Tipsport Cup),

čtvrtek 13. srpna:
Sparta - Chomutov (18:00, Tipsport Cup),

úterý 18. srpna:
Hradec Králové - Sparta (17:30, Tipsport Cup),

pátek 28. srpna:
Mannheim - Sparta (17:30, Red Bulls Salute v Salcburku),

sobota 29. srpna:
Sparta - Espoo (17:30, Red Bulls Salute v Salcburku),

čtvrtek 3. září:
Sparta - Slovan Bratislava (18:00).


Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud