1. srpna 2009 • 12:00

Ručinského láká Litvínov

Autor: ška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat Martina Ručinského do Litvínova? Po roce je to opět aktuální téma. Zkušený útočník sice trénuje ve Spartě, ale s klubem ještě nemá uzavřenou smlouvu. Zatím ani není jisté, zda bude moci po zranění kyčle pokračovat v kariéře.



Sparta se však jeho služeb nehodlá vzdát.

Pokud olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa začátkem září vyjede na extraligový led, v jakých barvách to bude?

Není vyloučené, že velké „S“ na hrudi vymění za žlutočerné barvy mateřského Litvínova. Loni vábení svých kamarádů Roberta Reichla a Jiřího Šlégra odolal a šel za lukrativnější nabídkou z hlavního města, kam ostatně natrvalo přesídlil. S Pražany se sice po minulé sezoně dohodl na pokračování spolupráce, ale podpisy na nové smlouvě zatím scházejí.

Toho se snaží využít klub ze severočeské hokejové bašty. Ručinského loňské rozhodnutí, které na chvíli narušilo kamarádské vztahy, je zapomenuto. „Robert s Jirkou jsou s Martinem v úzkém kontaktu,“ potvrzuje Václav Hořejší, generální manažer Litvínova.

V klubu by rád ještě uvítal zkušeného útočníka a Ručinský by do tohoto záměru skvěle pasoval. „Kádr jsme dost omladili, takový hráč jako Martin by nám velmi pomohl,“ přitaká Hořejší.

Případná Ručinského cesta zpět do rodného hnízda po více než čtyřech letech však rozhodně nebude přímočará. Stále totiž není jasné, zda 38letý útočník vůbec bude moci pokračovat v kariéře.

„Martinovo zdraví je rozhodující,“ připomíná Hořejší. „Ani on sám zatím neví, jestli bude hrát.“ Po dvojnásobné operaci kyčle, které se podrobil u specialistů v americkém Vailu, se sice zotavil, ovšem až plná zátěž ukáže, jak na tom kloub opravdu je. „Teprve potom se rozhodne, kde bude hrát,“ přibližuje Hořejší.

Ve Spartě však nechtějí o možném odchodu hráče, od něhož si v minulém ročníku hodně slibovali, ani slyšet. Co říkají na zájem Litvínova? „To nebudu komentovat,“ reaguje Petr Bříza, generální manažer Pražanů.

Nepřipouští si totiž, že by Ručinský mohl v nadcházející sezoně obléknout jiný dres než sparťanský. „Máme o jeho služby i nadále zájem,“ říká. „Dohodli jsme se ale, že počkáme, jak se bude kyčel chovat při maximální zátěži.

Martin sám si chce nejdřív ověřit, jestli bude moci hrát. Věříme, že všechno bude v pořádku a odehraje u nás dobrou sezonu, která mu vrátí radost z hokeje.“

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud