6. srpna 2009 • 20:01

Tipsport Cup: Zlín zničil Znojmo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Zlína uspěli i ve svém druhém vystoupení v Tipsport Hockey Cupu, když porazili Znojmo vysoko 7:2. Svěřenci Zdeňka Venery jsou tak po druhém kole v čele základní skupiny D se dvěma výhrami a vynikajícím skóre 16:4.



Zlín měl do zápasu doslova raketový vstup, neboť již po čtyřiceti sekundách od úvodního hvizdu lovil kotouč ze své sítě gólman Znojma Panec. Za další minutu skončil podruhé kotouč ve znojemské brance, když domácí využili přesilovou hru.

Štach byl vyloučen za hákování a Filip Čech doklepl do hostující branky vyražený kotouč po střele Mokrejše. Převaha Zlína nad ligovým soupeřem se projevila především ve druhé třetině.

Nejdříve Rachůnek potrestal po půldruhé minutě prohřešek Tomise. Poté domácí skórovali dokonce při vlastním oslabení zásluhou přesné kombinace první řady na jejímž konci byl Balaštík.

Zlínský kapitán se nemýlil ani při dalším pobytu na ledě a po vyhraném buly Lešky zavěsil kotouč do levého růžku. Znojmo dokázalo v závěru zkorigovat nepříznivý stav.

První gól vstřelili Orli v přesilové hře pět na tři, dvě minuty před koncem přidali i druhý úspěch. Domácí gólman Štůrala v 57. minutě zneškodnil trestné střílení Janečky.

Zlín hraje v dalším kole letního poháru v úterý 11. srpna v Prostějově s Kometou Brno.

Přípravné hokejové utkání Tipsport Cup:

PSG Zlín - Orli Znojmo 7:2
(2:0, 3:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 1. Důras (Köhler), 2. F. Čech (Mokrejš), 26. Rachůnek (Balaštík, Leška), 29. Balaštík (Leška, Hamrlík), 32. Balaštík (Leška), 45. Důras (Köhler), 58. Galvas (F. Čech, Matějka) - 53. Sedlák (Štach, Protivný), 59. Sedlák. Rozhodčí: Husička - Chytil, Čech. Vyloučení: 8:10. Využití: 2:1. Oslabení: 1:0. Diváci: 550.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud