3. března 2010 • 14:13

51. kolo: Slavia válčí o play off

Autor: zet, lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už jen dvě kola a vše bude jisté. Nebo bude stačit jen jedno? Dnešní 51. kolo základní části O2 extraligy může rozseknout všechny zbývající otazníky. Tím největším je poslední volné místo pro předkolo play off , o něž bojuje Slavia s Mladou Boleslaví.



Pražané mají náskok šesti bodů, ale horší vzájemný zápas. To znamená jediné: Růžičkova parta musí k jistotě urvat aspoň bod. „Ve Zlíně to ale nezvládne,“ míní Josef Zajíc, bývalý extraligový útočník a spolukomentátor České televize.

„Přesto si myslím, že slávisti si postup pohlídají. I přestože tipuju jejich porážku ve Zlíně, mohou být už po předposledním kole v klidu,“ dodává s narážkou na případný pardubický úspěch v Mladé Boleslavi.

Pro Krále a spol. je podmínkou pro setrvání v boji o předkolo zisk plného počtu bodů z dnešního duelu.

A pokud opravdu Slavia prohraje v normální hrací době ve Zlíně, rozhodne se až v pátek. A to by byl hodně peprný souboj. Do města Škodovek totiž přijede právě Slavie!

„To by samozřejmě mělo ohromný náboj. Navíc by to byl přímý souboj Červenky s Králem o historický rekord v produktivitě,“ přemýšlí Zajíc. Slávistický snajpr má 71 bodů a šest mu jich schází ke srovnání počinu Richarda Krále ze sezony 1999/2000.

O CO SE HRAJE
O druhé místo po základní části, které obsadí Zlín nebo Pardubice.

O čtvrté místo, které jako poslední zaručuje zahájení čtvrtfinálové série v domácím prostředí. Nejblíže k němu mají Vítkovice.

O poslední postupové místo do předkola play off , o něž se popere Slavia s Mladou Boleslaví.

O pozice mezi 6. a 10. místem, kde vykrystalizují dvě dvojice pro předkolo play off.

O co nejlepší výchozí pozici pro play out.

Pokud by Červenka vyrovnal metu 77 bodů, stal by se rekordmanem, protože už teď má na svém kontě víc branek než současný mladoboleslavský kapitán. „To není na pořadu dne, hlavně se musíme procpat do předkola, to je klíčové,“ má jasno Roman Červenka.

Kromě nejsledovanějšího souboje o poslední volné místo do vyřazovacích bojů skrývá závěr dlouhodobé části ještě pár menších otazníků jako boj o čtvrtou příčku, kde pátá Sparta ztrácí pět bodů na Vítkovice.

„Ve hře je jich ale ještě šest, takže šanci pořád máme,“ upozorňuje Petr Bříza, manažer holešovického celku.

„A popereme se o ni. Kromě čtvrtého místa, které zaručuje start na domácím ledě ve čtvrtfi nále, mají hráči i další motivaci. Vzdali se totiž prémií za základní část, když nevybojují právě čtvrtou příčku.“

Neméně důležitá je pro Karlovy Vary, Brno, Kladno a jednoho z dvojice Mladá Boleslav-Slavia výchozí pozice pro play out.
Další z tajenek je třeba ta, kdo za Plzní obsadí druhou příčku.

Dominik Hašek v plném soustředění.
Dominik Hašek v plném soustředění.


A tady se uzavírá kruh. Zlín má totiž tříbodový náskok před Pardubicemi a už dnes může potvrdit stříbrnou pozici bodovým ziskem se Slavií. Ta ale potřebuje alespoň bod, kvůli zmíněnému souboji o předkolo. A Pardubice? Ty zase jedou do Mladé Boleslavi.

51. kolo extraligy (začátky 18:10):


Třinec - Kladno (vzájemné zápasy 2:1, 3:1, 7:0)
Litvínov - Plzeň (vzájemné zápasy 5:4, 2:6, 4:8 )
Liberec - Brno (vzájemné zápasy 2:7, 2:1, 2:3)
Karlovy Vary - Vítkovice (vzájemné zápasy 4:3, 1:5, 2:1)
Zlín - Slavia (vzájemné zápasy 1:4, 1:3, 3:4P)
Mladá Boleslav - Pardubice (vzájemné zápasy 2:4, 2:4, 3:4)
Sparta - České Budějovice (vzájemné zápasy 3:2SN, 4:3P, 7:3)

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud