3. března 2010 • 20:54

Sparta vyhrála, ale na první čtyřku nedosáhne

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté pražské Sparty zdolali v utkání 51. extraligového kola České Budějovice 4:1, ale po výhře Vítkovic v Karlových Varech definitivně ztratili naději na posun z pátého na čtvrté místo.



Zápas proti Jihočechům se pro Spartu nevyvíjel nejlépe a dlouho nemohli překonat výborného Romana Turka, gólová dorážka Tona a šťastný gól Látala zápas zlomily.

Sparta se po olympijské pauze nepředvedla proti Českým Budějovicím špatně, ale doplácela od začátku na mizernou koncovku. Už po dvou minutách to naznačil Ručinský, který se z levé strany protáhl před Turka, stáhl si do bekhendu, ale netrefil.

Pražanům navíc pomáhaly četné přesilovky; jen za první třetinu měli tři, ovšem i při nich se předháněli leda v zahazování šancí, tak jako Výborný, který v 9. minutě před prázdnou brankou prováhal parádní pas od Langhammera.

Křest knihy o Vladimíru Zábrodském
Křest knihy o Vladimíru Zábrodském

Co nevycházelo domácím, předvedli Budějovičtí těsně před pauzou. Micka vlétl do pásma, spíš jen nahodil na Přikryla, jenže to Červenému k přesné dorážce bohatě stačilo. Zatímco Přikryl měl po první části všehovšudy šest zákroků, Turek na druhé straně o deset víc.

A dlouho to nechtěla změnit ani druhá třetina, v níž se navíc hra postupně vyrovnala. Prvním zlomovým momentem byla hra čtyř proti čtyřem, na níž došlo ve 33. minutě.

Budějovický Pletka si sice vytáhl Přikryla, obkroužil prázdnou branku, ale puk už do ní směstnat nedokázal. A za 80 sekund uhodilo na druhé straně. Spíš zkusmou střelu v od levého mantinelu Turek vyrazil jen před sebe, přímo na hokejku najíždějícího Tona, který už puk došťouchnul do sítě.

Křest knihy o Vladimíru ZábrodskémFoto Michal Beránek (Sport)

Byla to ale jen první položka na scénáři sparťanského obratu. Ta druhá přišla krátce po začátku třetí třetiny a Turek se po ní mohl zase jen marně drbat pod helmou.

Čtvrtý sparťanský útok udržel puk za brankou, Hromas ho v pádu přiklepl na brankovou čáru Látalovi, a ten z ostrého úhlu procpal puk do sítě. A když za další dvě minuty uspěl po sólu od vlastní branky i Netík, zápas se definitivně zlomil.

Tak jako Turkovi první dvě třetiny vycházely parádně, v té poslední už své spoluhráče rozhodně nedržel. Výsledek totiž zpečetila jeho minela v 49. minutě - za brankou se při rozehrávce nechal obrat od Ručinského a pro Kratěnu už nebyl problém zavěsit.

Budějovičtí sice v závěru ještě dřeli, ale příliš šancí už si nevypracovali a nakonec nechali domácí vychutnat poslední rozlučku s fanoušky před koncem základní části.

HC Sparta Praha - HC Mountfield České Budějovice 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky:
35. Ton (Jan Hanzlík, D. Výborný), 43. Látal (Hromas), 45. Netík (Přikryl), 49. Kratěna (Ručinský) - 18. Červený (Micka). Rozhodčí: Husička, Hradil - Chytil, Bryška. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 7216.
Sparta: Přikryl - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Macholda, Vydarený - Kratěna, Broš, Koreis - Ton, D. Výborný, Podlešák - Netík, Langhammer, Ručinský - Látal, Hrdel, Hromas. Trenéři: Volek a Holaň.
České Budějovice: Turek - Ptáček, Macháček, Snopek, Gřegořek, L. Poživil, Melichar - Gulaš, Mikeska, Pletka - Melichárek, M. Hudec, Sailer - Kotrla, Micka, Červený - Veselý, Vak, L. Květoň. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud