3. března 2010 • 21:07

Skvělý obrat. Vítkovice zdolaly Vary v prodloužení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Karlových Varů prohráli v 51. kole O2 extraligy s Vítkovicemi 4:5 v prodloužení, přestože krátce po polovině základní hrací doby vedli 3:1. Rozhodující branku vstřelil ve třetí minutě nastavení Juraj Štefanka. Ostravané si dnešním vítězstvím zajistili pozici v první čtyřce.



S olympionikem Štěpánkem pouze na střídačce nastoupily Vítkovice do zápasu proti domácí Energii mnohem aktivněji. Již ve 28. vteřině nebezpečně pálil na Mensatora Klimek, v páté minutě hosté opět pohrozili Ujčíkem, který však trefil jen levou tyč domácí klece.

V 8. minutě už však při vyloučení Hřebejka využily Vítkovice svou první přesilovou hru, když Krenželok zasunul puk do zcela odkrytého místa v brance Mensatora. V polovině první třetiny několikrát bravurně zakročil Šindelář proti karlovarským útočníkům Pechovi, Kuběnovi a Zuckerovi.

V 16. minutě nastřelenou tyč domácí branky konzultoval rozhodčí u videa, gól však přišel až o chvilku později, kdy se dočkali domácí. Dlouhých 101 vteřin trvající přesilovou hru pět na tři využil Hřebejk.

Druhou třetinu zahájili domácí fantasticky. Hned v 11. sekundě ujel všem Kumstát a střelou nad Šindelářův beton otočil vývoj zápasu ve prospěch Západočechů. Svěřenci trenéra Hadamczika se však s tímto vývojem nehodlali smířit a tlačili se neustále do blízkosti Mensatorovy branky. V úniku dva na jednoho se ocitl v šanci Štefanka, ale přestřelil. Zejména zásluhou domácího gólmana skončila příležitost Szturce bez branky.

Při vyloučení vítkovického Treillea ve 32. minutě domácí podruhé využili přesilovou hru. Od modré vyslal svůj projektil Němec a střelu úspěšně tečoval agilní Hřebejk.

Moravané však opět zvýšili svůj tlak, což vyústilo v rychle po sobě jdoucí vyloučení Západočechů. Při prvním z nich se domácí ještě zásluhou Mensatora ubránili, ale při druhém snížil bombou do levého růžku na rozdíl jediné branky Kvapil.

Když ve 45. minutě po dělovce Noska vrátil domácím náskok dvou branek Pech, zdálo se, že domácí se konečně po delší době dočkají doma vítězství za tři body. Ale opak byl pravdou. Ve 49. minutě vykřesal naději pro Vítkovice Ujčík a v 55. minutě bylo srovnáno.

Hráči Energie chaoticky střídali, čehož k přečíslení využilo útočné trio Vítkovic se zakončujícím Hruškou. Jako již po několikáté v sezoně tak Energetici ztratili dobře rozehraný zápas v posledních minutách.

V prodloužení se nechal zbytečně za vysokou hůl vyloučit domácí kapitán Skuhravý a krátce před skončením přesilovky rozhodl o druhém bodu pro Moravany Štefanka.

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Steel 4:5 v prodl. (1:1, 2:1, 1:2 - 0:1)
Branky a nahrávky:
18. Hřebejk (Loginov, Skuhravý), 21. Kumstát (Skuhravý, Parýzek), 32. Hřebejk (Němec, Kumstát), 45. Pech (Nosek, Zucker) - 8. Krenželok (Štefanka, Barinka), 35. Kvapil (Kuboš, Strapáč), 49. Ujčík (Svačina, Jurečka), 54. R. Hruška (Ujčík), 63. Štefanka (Barinka, Burger). Rozhodčí: Hribik, Fraňo - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:3. Diváci: 2662.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Parýzek, Čutta, Prošek, Nosek, Loginov, Dobroň - Kumstát, Skuhravý, Hřebejk - Cyganov, Melenovský, Skladaný - Hluchý, Dej, Balász - Zucker, Pech, Kuběna. Trenéři: Hynek, Baďouček a Kněžický.
Vítkovice: Šindelář - Voráček, Barinka, Jurečka, Rehák, Trnka, Němeček, Kuboš - Burger, Klimek, Krenželok - Kvapil, Štefanka, Treille - Ujčík, Vrána, Svačina - Hruška, Strapáč, Szturc. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud