5. března 2010 • 20:40

Boleslav padla i se Slavií a přiblížila se Kladnu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hokejisté Mladé Boleslavi zakončili základní část extraligy prohrou s pražskou Slavií 1:2 a připsali si již pátou porážku za sebou. Na zisk tří bodů Středočeši čekají dokonce již dvanáct zápasů. Do skupiny o udržení tak půjdou jen s náskokem čtyř bodů na poslední Kladno. Slavia si dnešní výhrou udržela sedmé místo v tabulce a v předkole play off proti Litvínovu bude mít výhodu domácího prostředí.



Hosté se ujali vedení v 6. minutě, když po 20 vteřinách využili početní výhodu. Přesnou kombinaci proti pomalé mladoboleslavské čtveřici zaskočil Sloboda střelou do odkryté branky.

Souhrn kola >>>

Hlasy trenérů
Jiří Šejba (Mladá Boleslav):
"Z našeho pohledu byla první třetina špatná. Něco řekneme, ale na ledě ten plán nedodržujeme. Nicméně po důraznějším pohovou po první třetině šla hra nahoru, byli jsme více ve třetině Slavie, ale oni zužitkovali jednu šanci.

Pro nás to byl trochu nešťastný gól. Ve třetí třetině jsme čtyři šance ke skórování měli, ale za poslední dva zápasy jsme dali jen jeden gól, což je málo. Musíme s tím něco udělat."

Jiří Čelanský (Slavia Praha):
"Bylo to průměrné utkání. My jsme začali aktivněji než domácí, dostávali jsme se do velkých šancí a bohužel jsme z toho vytěžili jen jeden gól.

Ve druhé třetině jsme od naší hry ustoupili, nebyli jsme schopni dostat se do koncovky a z jediné pološance jsme vstřelili vítězný gól."

V nepříliš záživných dalších minutách měli lehce navrch hosté, vidět byl zejména aktivní Červenka. Do gólové šance se však dostali v 15. minutě nejprve Holec a poté Imbeault. První pokus zlikvidoval pozorný Schwarz, kanadský útočník následně přestřelil.

Středočeši následně v přesilovce dokazovali, že jejich propad tabulkou není náhodný. Protrápili se první výhodou a podobně se ze začátku vyvíjela i ta další. Poté ale Lehikoinen vystřelil od modré, Fabuš jeho pokus tečoval a 68 vteřin před koncem první třetiny bylo srovnáno.

Domácí se poté snažili, ale šance si vypracovat nedokázali. Naopak ve 26. minutě podruhé inkasovali, když Schwarze překonal po rychlém protiútoku bekhendovou střelou Růžička.

Kouč domácího Bruslařského klubu Tlačil se snažil oživit výkon týmu změnami v sestavě, viditelný efekt to ale nemělo. Jedinou šanci na vyrovnání měl při Kadlecově trestu Macho, Slipčenko ale jeho střelu vyrazil. O kvalitě hry ve druhé části vypovídá i počet zákroků brankářů - Schwarz zlikvidoval tři střely, jeho protějšek Slipčenko sedm.

Příležitost vyrovnat měli domácí ve 46. minutě při dalším Kadlecově vyloučení. Fabuš však zmatek v obraně Slavie nevyužil a následně sám fauloval, takže výhodu domácích předčasně ukončil. V 52. minutě byl blízko druhé brance Handlovský, Slipčenko však zlikvidoval první střelu i následnou dorážku. Vyrovnat se domácím nepodařilo ani při závěrečné power play.

Červenka: O šanci na rekord jsem přišel před pauzou >>>

BK Mladá Boleslav - HC Slavia Praha 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 19. Fabuš (Lehikoinen, Macho) - 6. Sloboda (Kůrka, Červenka),
26. V. Růžička ml. (Havel). Rozhodčí: Minář, Mikula - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5.
Využití: 1:1. Diváci: 2450.

Sestavy:

Mladá Boleslav: Schwarz - Frolo, Jiruš, Žabka, Jindra, Lehikoinen, Duben, Šterbák, J. Kasík - Nouza, T. Sýkora, Boháč - L. Pabiška, Král, Sup - Fabuš, Gajovský, Macho - Bahenský, Vrbata, Handlovský. Trenéři: Tlačil a Šejba.

Slavia Praha:
Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Sloboda, Žižka, Campbell, Kolařík, Drtina - Havel, Červenka, Tomica - Kůrka, V. Růžička ml., Vondrka - T. Svoboda, Holec, Doležal - Imbeault, Clarke, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.


Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud