5. března 2010 • 19:36

Plzeňští hokejisté obdrželi Prezidentský pohár

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Plzně se dočkali odměny za své suverénní vítězství v základní části O2 extraligy. Z rukou čestného předsedy Českého svazu ledního hokeje Karla Guta obdrželi před zahájením dnešního souboje 52. kola s pražskou Spartou Prezidentský pohár, který vedení soutěže premiérově udělilo nejlepšímu týmu v dlouhodobé části.



Novou 22 kilogramů vážící trofej převzali spolu se zraněným lídrem a majitelem klubu Martinem Strakou i zastupující kapitán Západočechů Tomáš Vlasák a asistenti Jaroslav Modrý a Jiří Hanzlík. Plzeňští si primát zajistili s předstihem již v 50. kole před olympijskou pauzou a jméno jejich klubu bude na 66 centimetrů vysokém poháru vůbec první.

Podle pověry známé především z kanadsko-americké NHL se ovšem plzeňští hokejisté poháru nedotkli, aby tak neurazili Štěstěnu před blížícím se play off. Dílčí vítězství je pro Indiány o to cennější, že během loňského léta bojovali s velkými finančními problémy, které nakonec vyřešil koupí klubu západočeský patriot Straka.

Plzeňský klub, jehož historie sahá do roku 1929, ocenil dnes také své bývalé hráče a mistry světa Vladimíra Bednáře a Milana Kajkla. Dresy obou vynikajících obránců minulosti putovaly pod strop plzeňské ČEZ Arény vedle dalších podobně oceněných plzeňských legend Bohuslava Ebermanna, Stanislava Sventeka a Ivana Vlčka.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud