12. března 2010 • 21:21

Kladno porazilo Boleslav a už není poslední

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Kladna porazili v druhém kole skupiny o udržení v extralize Mladou Boleslav 3:1 a potřetí za sebou získali tři body. Tým kouče Otakara Vejvody se díky tomu odpoutal z posledního místa v tabulce, které nyní patří jejich dnešnímu soupeři.



Domácí se pustili do středočeského rivala s vervou a v 7. minutě při přesilovce otevřel skóre Kalla. Kladenští mohli vzápětí jít do dvoubrankového vedení, ale Eberleho střela skončila na tyči. Z následného brejku jel Sýkora sám na domácího gólmana Cikánka, po Kaberleho faulu následovalo trestné střílení, Králův nájezd však kladenský brankář zlikvidoval.

Stejnou výhodu měl o pár minut později také domácí Gengel, kterého podrazil ve vyložené šanci Jindra. Ale i centr čtvrté kladenské řady dopadl podobně jako jeho předchůdce a hostující brankář Schwarz měl navrch.

Obrovská příležitost se naskytla Kladenským v 17. minutě, kdy měli při vyloučení Bahenského a Frola dvouminutovou přesilu o dva hráče, ale jedinou vyloženou příležitost domácí kapitán Patera neproměnil.

Na začátku druhé třetiny se dostal do slibné šance kladenský Bílek, ale hradbu těl neprostřelil. Hosté se poté osmělili, Fabuš prokličkoval až před Cikánka, ale ten zachránil. Krátce nato však mladoboleslavský obránce Jindra střelou téměř od modré přece jen srovnal skóre.

Domácím týmem však inkasovaná branka neotřásla. Bělohlav mohl Kladno posunout opět do vedení, ale netrefil poloprázdnou boleslavskou branku. Svěřenci trenéra Vejvody se nicméně druhého gólu přece jen dočkali. Valský v početní výhodě tečoval Mrázkovu ránu od modré a Kladno opět vedlo.

Hostující Nouza mohl srovnat, ale v samostatném úniku nebyl proti domácímu brankáři úspěšný. V poslední třetině měli více ze hry hosté i díky tomu, že hráli tři přesilovky za sebou. Kladno ale odolávalo, jednak díky obětavosti celého mužstva a jednak zásluhou výborného Cikánka.

Minutu a šest vteřin před koncem sáhl hostující trenér Tlačil k power play. Kladenský kapitán Patera v ní střelou do prázdné branky definitivně rozhodl o výhře domácího týmu a posunul tak své mužstvo na předposlední post v tabulce.

HC Geus Okna Kladno - BK Mladá Boleslav 3:1
(1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Kalla (Valský), 35. Valský (J. Mrázek, Toman), 60. Patera (Kaberle) - 27. Jindra (Gajovský).
Rozhodčí:
Homola, Husička - Rittich, Guth.
Vyloučení:
9:7. Využití: 2:0.
Diváci: 2291.

Kladno: Cikánek - Kameš, Kaberle, Toman, J. Mrázek, Trončinský, Šmach, L. Procházka, J. Dlouhý - Eberle, Patera, Diviš - Valský, Kalla, Bílek - Bělohlav, Stieler, Kuchler - Melka, Gengel, Frolík.

Mladá Boleslav: Schwarz - J. Kasík, Frolo, Žabka, Kubeš, Lehikoinen, Duben, Šterbák, Jindra - Bahenský, T. Sýkora, Boháč - Nouza, Král, Handlovský - Fabuš, L. Pabiška, Macho - Gajovský, Vrbata, Sup.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud