12. března 2010 • 21:47

Karlovy Vary nevyhrály ani pod Palečkem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat trenéra Josefa Palečka na střídačku Karlových Varů Západočechům nepomohl. Energie prohrála v druhém kole skupiny o udržení s Kometou Brno 3:4 v prodloužení a připsala si tak desátou porážku v jedenácti zápasech.



Úřadující mistr je v minitabulce stále první, na poslední Mladou Boleslav má ale náskok jen čtyř bodů.

Do první šance utkání se dostal již v první minutě hostující Dopita, který prověřil pozornost Mensatora. Když hosté nevyužili svojí první přesilovou hru, prosadili se domácí. Do obranného pásma neohroženě pronikl Skuhravý a jeho střelu, kterou Hovi jen vyrazil, pohotově doklepl Hřebejk.

Kometa na inkasovanou branku odpověděla zvýšenou aktivitou a na dlouhé minuty uzavřela Západočechy do jejich obranného pásma. Nejnebezpečnější byla střela Šindela zpoza obránce, kterou Mensator lapačkou vyrazil.

Druhou třetinu začali domácí přesilovou hrou, ale opět bez efektu. Energie měla opticky více ze hry, ale vážnější příležitost si její hráči nevypracovali. A to, co prošlo před branku, bezpečně zlikvidoval Hovi. Protiútoky Moravanů byly mnohem přímočařejší i nebezpečnější.

V 26. minutě ujel v oslabení Divíšek a domácí obránci odpalovali puk až těsně před brankovou čárou. V podobných šancích se ocitli Dopita a Hubáček, který nakonec i vyrovnal. V 36. minutě s přehledem obehrál reprezentanta Němce a střelou švihem nedal Mensatorovi šanci. Do kabin odcházeli spokojenější hosté. Chybu Dobroně potrestal Divíšek.

Hned na začátku třetí třetiny bylo srovnáno. Loginov přes celé kluziště ideálně nahrál Balázsovi, který prostřelil Hoviho. Po vyrovnávací brance se hra přelévala ze strany na stranu. Domácím k vedení pomohla dvojnásobná přesilová hra. První, krátkou, sice nevyužili, druhou ale již ano. O třetí gól domácích se postaral Čutta.

Západočeši se však nakonec ze zisku tří bodů ani z výhry neradovali. Kometa při power play dokázala vyrovnat a v prodloužení rozhodli hosté o své výhře. Kumstátovo vyloučení potrestal Bičánek.

HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 3:4 v prodl. (1:0, 0:2, 2:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Hřebejk (Skuhravý), 42. Balázs (Loginov), 51. Čutta (Skladaný, Nosek) - 36. Hubáček (Mojžíš, Richter), 40. Divíšek, 60. Richter (Bičánek, Divíšek), 62. Bičánek.
Rozhodčí: Polák, Mikula - Hlavatý, Tošenovjan.
Vyloučení: 7:10, navíc Mensator 10 min. - Houdek 10 min., Erat 10 min. a do konce utkání.
Využití: 1:1. V oslabení: 0:1.
Diváci: 2697.

Karlovy Vary: Mensator - Loginov, Čutta, Parýzek, Němec, Dobroň, Nosek, Mucha, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Hřebejk - Dej, Melenovský, Skladaný - Hluchý, Pech, Balázs - Zucker, Čachotský, Kuběna.

Brno:
Hovi - Bičánek, Houdek, Richter, J. Novák, Ovčačík, Mojžíš, Kempný, Ostrčil - Erat, Dopita, R. Dlouhý - Meidl, Brabenec, Huml - Hubáček, Divíšek, Šindel - Ludvík, R. Procházka.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud