16. března 2010 • 19:54

Pardubice padly, výhru Třince vystřílel Kohn

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úvodní bitvu čtvrtfinále hokejového play-off zvládl lépe Třinec. Oceláři zvítězili na ledě Pardubic 3:1 a ujímají se vedení v sérii 1:0. Utkání rozhodly dvě branky Ladislava Kohna ze závěru první třetiny.



Boj o postup do semifinále pokračuje ve středu v Pardubicích.

Východočeši byli od první buly aktivnější, tlačili se před Hamerlíka, ale do první gólové šance se dostali hosté. V páté minutě se před Haškem zjevil Růžička, ale branku netrefil.

Vítkovice deklasovaly Spartu »


O čtyři minuty později se sám před slovenského gólmana dostal Sýkora, své sólo ovšem přesně nezakončil. Sice dokázal dotlačit puk i s Hamerlíkem za brankovou čáru, rozhodčí Šír však gól po konzultací s kolegou u videa neuznal.

Hlasy trenérů po utkání
Václav Sýkora (Pardubice): "Vstoupili jsme do zápasu aktivně a opticky jsme si vytvořili převahu, ale bez gólového efektu. Nejdůležitější moment přišel v závěru první třetiny, kdy jsme inkasovali dva rychlé góly. Zvlášť druhý byl možná i dílem nekoncentrovanosti. Dva góly do šatny je velká rána. Ve druhé třetině jsme začali hrát více agresivně, více napadat a trošku jsme z toho těžili převahu. Zápas ale rozhodla hra před oběma brankami. My jsme dvakrát nedokázali pokrýt hráče na hraně brankoviště, naopak jsme se z něj nedokázali prosadit. Měli jsme dost šancí, ale dali jen jeden gól v přesilovce, což bylo dnes málo."

Pavel Marek (Třinec):
"Bylo to neskutečně těžké utkání a ze začátku jsme měli štěstí. Rozhodující bylo, že ve třetí třetině, kdy jsme čekali obrovský nápor Pardubic, který přišel, tak jsme to dokázali nějakým způsobem zvládnout a přestát."

Při Lojkově trestu mohli otevřít skóre Kolář II nebo Koukal, strážce třinecké branky byl ale pozorný. Na druhé straně zahrozil po přečíslení dva na jednoho Tomas, ale nemířil přesně.

Čas Třince přišel v poslední minutě druhé třetiny. Nejprve Kohn 54 vteřin před koncem první části usměrnil za Haška Bonkovu přihrávku a čtyři sekundy před koncem stejný hráč bleskově využil přesilovou hru, když tečoval střílenou přihrávku Hrabala.

Pardubice se s z tvrdého úderu vzpamatovávaly o přestávce, ve 26. minutě to ale s domácími vypadalo ještě hůře. Balej se za brankou zbavil svého strážce, vyjel před Haška a i s pomocí dorážky zajistil hostům tříbrankové vedení.

Snížit mohl v přesilovce Kolář I, ale v dobré pozici ideálně netrefil puk. Ve 31. minutě se proti výborně chytajícímu Hamerlíkovi neprosadil ani Nakládal.

Když si poté na slovenském gólmanovi vylámali zuby opět Kolář I a poté Pivko se Sýkorou, zdálo se, že Eaton branku dnes snad ani nedá. Ve 38. minutě se to ale Východočechům přece jen podařilo, když se v početní výhodě prosadil Starý. Snížení dodalo domácím energii a i nadále se tlačili před Hamerlíka.

Ve 43. minutě mohl duel více zdramatizovat Kousal, jenže v dobré pozici pálil jen do brankáře Třince. Útočné ambice domácích otvíraly okénka v obraně Pardubic.

Skrumáž před třineckou brankouFoto Michal Beránek (Sport)


Ve 49. minutě mohl hosty přiblížit výhře Pospíšil, jenž po rychlém protiútoku trefil tyč. Emoce vyvolala situace o dvě minuty později, kdy Pineualt dorazil puk za Hamerlíkova záda, ale krátce po přerušení hry. Místo snížení na 2:3 tak americký hráč dostal dvouminutový trest za sekání.

Dvě minuty před koncem se domácí rozhodli riskovat bez brankáře, změnit stav skóre se jim ovšem již nepodařilo.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:

Eaton Pardubice - Oceláři Třinec 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 38. Starý (Koukal, Kolář I) - 20. Kohn (Bonk), 20. Kohn (Hrabal, Zíb), 26. Balej (Bonk, Tomas). Rozhodčí: Minář, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 8838. Stav série: 0:1.

Pardubice:
Hašek - Nakládal, Havíř, Jillson, Kolář II, Píša, Kočí, Mitchell - Kolář I, Koukal, Starý - Pineault, Cetkovský, Somík - P. Sýkora, Špirko, Pivko - Zohorna, Kousal, Rákos, od 37. navíc Nahodil. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
Třinec: Hamerlík - Lojek, Malec, Hrabal, Zíb, Cartelli, Seman, Platil, Andersons - D. Květoň, Peterek, Martynek - Kohn, Polanský, M. Růžička - Balej, Bonk, Tomas - Pospíšil, V. Polák, Kanko. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.


Druhý gól v síti Dominika Haška
Druhý gól v síti Dominika Haška


Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud