16. března 2010 • 20:46

Hokejové play-off: Vítkovice deklasovaly Spartu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Vítkovic vstoupili do čtvrtfinále proti Spartě domácím vítězstvím 4:1. Zápas rozhodl hattrickem Radim Hruška. Hosté se proti vynikající vítkovické obraně prakticky vůbec neprosadili; jediný gól dal až deset minut před koncem Petr Ton, ale domácí okamžitě odpověděli dvěma trefami Hrušky.



Druhý zápas se hraje ve středu v Ostravě znovu od 18:10.

Sparta nečekala na to, s čím se vytasí soupeř a na Vítkovice se vrhla ve vysokém tempu. Výtečným bruslením, které přiživily dvě přesilovky, si řekla o územní převahu, jenže svoje útočné pásmo patnáct minut křižovala zcela bez užitku.

Pardubice padly, výhru Třince vystřílel Kohn »


A pak ji domácí vyškolili z efektivity. Vítkovice se prosadily hned z první přesilovky: Burger na sebe chytře vylákal beka, bekhendem puk posunul volnému Hruškovi, který přes beton ležícího Přikryla zavěsil. Než se Pražané vzpamatovali, ztráceli dvě branky.

Hlasy trenérů po utkání
Alois Hadamczik (Vítkovice): "Bylo to velice kvalitní utkání. Hráli jsme zarputile, kluci dobře bránili. Prosadili jsme se střelecky, i v přesilovkách, Štěpánek vypadal v brance jistě. Jsem spokojený."

Miloš Holaň (Sparta):
"My jsme odehráli velice špatné utkání. Vítkovice nás předčily, daly nám lekci v přesilových hrách. My jsme nevymysleli skoro nic. Z jedné akce jsme dali gól, ale herní projev musíme hodně zlepšit, abychom byli silnější než Vítkovice."

Znovu u toho byl aktivní Burger, který 73 sekund poté zkrotil odražený puk, obkroužil branku, a zatímco dezorientovaný gólman Přikryl hledal ztracenou přilbu po srážce se spoluhráčem, rychle kotouč zasunul do klece.

Svižný hokej v druhé části místy přecházel do zběsilého nahánění od branky k brance. Vyložené šance přitom až nepochopitelně chyběly. Spartě nepomohl ani vysunutý forčekink.

Vítkovice bezchybně zahušťovaly obranné pásmo a vyjma pár skrumáží Štěpánka vlastně ani nevystavily přímé hrozbě. Hosté zcela selhali i při čtyřminutové přesilovce za krvavý faul Szturce na Kratěnu.

Naděje svitla Pražanům až deset minut před koncem. Přikryl nejprve sebral perfektním zákrokem třetí gól Kvapilovi a v přesilovce slavila úspěch rychlá souhra sparťanů a možná i trochu překvapivá bomba Tona ze střední vzdálenosti.

Stehlík se přetahuje s Brošem před brankou Štěpánka
Stehlík se přetahuje s Brošem před brankou Štěpánka


Úder však dvojnásobně vrátil hrdina večera Hruška: tři minuty po kontaktním gólu dorazil v početní výhodě znovu z brankoviště ránu Sičáka a 77 sekund na to protlačil puk Přikrylovi mezi tyčkou a betonem.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:

Vítkovice Steel - Sparta Praha 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 15. R. Hruška (Burger, Klimek), 16. Burger (Kuboš), 53. R. Hruška (Sičák, Barinka), 54. R. Hruška (Svačina) - 50. Ton (D. Výborný, Vykoukal). Rozhodčí: Hodek, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:6. Využití: 2:1. Diváci: 7653. Stav série: 1:0.

Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Barinka, Kuboš, Stehlík, Sičák, Trnka - Klimek, Burger, Krenželok - Kvapil, Štefanka, Treille - Ujčík, R. Hruška, Svačina - Szturc (45. Strapáč), Vrána, Plášek. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Sparta: Přikryl - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Macholda, Vydarený - Kratěna, Broš, Hromas - Ton, D. Výborný, Podlešák - Netík, Langhammer, Ručinský - Látal, Hrdel, Koreis. Trenéři: Volek a Holaň.

Stehlík se přetahuje s Brošem před brankou Štěpánka
Stehlík se přetahuje s Brošem před brankou Štěpánka

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud