17. března 2010 • 20:13

Hašek se dočkal, Pardubice zdolaly Třinec

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve druhém utkání čtvrtfinále play-off Pardubice porazily Třinec 5:3 a sérii srovnaly na 1:1. Dominik Hašek se dočkal první výhry v play-off po návratu do extraligy. Hodně mu pomohli spoluhráči, kteří napravili jeho zaváhání při druhé brance.



Hokejisté Pardubic porazili ve druhém zápase čtvrtfinále play off extraligy Třinec 5:3 a vyrovnali stav série na 1:1. Na výhře domácích se dvěma góly podíleli Jan Starý a Radovan Somík. Série hraná na čtyři vítězství bude pokračovat v sobotu v Třinci.

Srovnáno! Sparta přetlačila Vítkovice »


V sestavě domácích chyběl oproti úterku Cetkovský, ale i tak Pardubice začaly opět aktivně. Oceláři posilněni úvodní výhrou však byli také ofenzivně nebezpeční od první buly. Do první šance se dostal ve 2. minutě Sýkora, ale trefil jen levou tyč. V 8. minutě se do slibné pozice individuálně prosadil Somík, ale mířil nepřesně.

Hlasy trenérů
Jan Votruba (Pardubice): "Uvědomovali jsme si důležitost utkání, protože jet do Třince za stavu 0:2 by bylo obtížné a složité. Myslím si, že hráči k celému utkání přistoupili zodpovědně a z naší strany bylo výborné nasazení. Více jsme se tlačili do branky a nepřehrávali jsme situace jako včera. Podařilo se nám i vstřelit nějaké góly. Pro příští zápasy se ale musíme ukáznit a neoplácet, nefaulovat. Nesmíme dělat netaktické fauly. Emoce budou ještě stoupat a my musíme udržet kázeň."

Břetislav Kopřiva (Třinec): "Chtěli jsme využít toho, že soupeř na tom nebyl po našem prvním vítězství moc dobře. Začátek byl z naší strany velice dobrý, ale škoda, že jsem dostali rychlé dva góly. Pak se nám podařilo z náhodné akce vyrovnat a věděli jsme, že druhá třetina bude pro vývoj utkání rozhodující. Bohužel jsme v ní dostali gól. Pak postupem času, ve třetí třetině, se nám nepodařilo vyrovnat a začaly růst emoce z naší strany. Byli jsme dost vylučovaní, což byla z naší strany chyba. Jinak bylo utkání vyrovnané."

A tak udeřilo na druhé straně. Květoň z otočky prostřelil Haška a zajistil hostům vedení.

Vzápětí mohl přidat druhý gól Balej, ale prosadili se domácí. Somík sice spálil dvě velké šance, ale o pár vteřin později jemně tečoval střelu obránce Koláře a bylo vyrovnáno.

Vstřelený gól Východočechy nabudil a o 30 vteřin později se prosadili podruhé. Hamerlíka prostřelil Starý.

Ještě více zvýraznit vedení mohl Eaton při dvojnásobné přesilové hře trvající 22 vteřin, ale nepodařilo se jim to a o dvě minuty později hosté vyrovnali.

Haška překvapil střelou od modré čáry Balej. Úroveň hry poté poklesla a oba celky se snažily hrát opatrně a neinkasovat. Vyrovnaný stav změnil až v polovině zápasu Starý, jenž svým druhým gólem získal domácím opět vedení.

Hamerlíkovu pozornost poté zkoušel zejména aktivní Sýkora, ale v koncovce se mu nedařilo. Ve 37. minutě nepřekonal elitní střelec Pardubic slovenského brankáře ani v souboji jeden na jednoho.

Naopak Třinečtí mohli vyrovnat v sérii přesilovek na přelomu druhé a třetí třetiny, Haškovi však gól dát nedokázali. Naopak v oslabení byl blízko brance Kolář, svůj samostatný nájezd ale zakončil střelou vedle.

Přesnější koncovku předvedl ve 46. minutě Somík, jenž využil i toho, že Hamerlík přišel o hokejku, a připsal si stejně jako Starý druhý gól v zápase.

Hašek před Davidem KvětoněmFoto Michal Beránek (Sport)


Chvílemi podráždění hosté pak dostali pátý gól při dvojnásobném oslabení, kdy protrhl střelecké trápení Sýkora a o osudu duelu bylo definitivně rozhodnuto. V závěru se již jen kupily tresty, zejména na straně Třince. Třináct vteřin před koncem přesto hosté ještě snížili zásluhou Růžičky.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:

Eaton Pardubice - Oceláři Třinec 5:3 (2:2, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 11. Somík (Kolář II, Špirko), 12. Starý (Kolář I, Nakládal), 31. Starý (Koukal, Kolář I), 46. Somík (Píša, Pineault), 50. P. Sýkora (Koukal, Píša) - 9. D. Květoň (Malec), 18. Balej (Platil), 60. M. Růžička (Kohn, Bonk). Rozhodčí: Homola, A. Jeřábek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 9:11, navíc D. Květoň a Kanko (oba Třinec) oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 9420. Stav série: 1:1.

Pardubice: Hašek - Nakládal, Havíř, Jillson, Kolář II, Píša, Kočí, Mitchell - Kolář I, Koukal, Starý - Pineault, Špirko, Somík - P. Sýkora, Zohorna, Pivko - Rákos, Kousal, Buchtele. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
Třinec: Hamerlík - Lojek, Malec, Hrabal, Zíb, Cartelli, Seman, Platil, Andersons - D. Květoň, Peterek, Martynek - Kohn, Polanský, M. Růžička - Balej, Bonk, Tomas - Pospíšil, V. Polák, Kanko. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Hašek před Davidem Květoněm
Hašek před Davidem Květoněm

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud