20. března 2010 • 21:37

Spartu spasil „dědeček“ Ručinský

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Někteří fanoušci se až štípali do tváře. Martinovi Ručinskému se zatím v téhle sérii dvakrát nevedlo. Ba co víc: je mu už 39 let, na bruslích zažil ranou evropskou invazi do NHL, Nagano. Přesto to byl právě tenhle veterán, kdo rozhodnul třetí čtvrtfinále extraligového play off mezi Spartou a Vítkovicemi. K výhře domácích 5:2 přispěl bilancí 1+2.



Bylo krátce po utkání, které sparťanům v sérii proti Vítkovicím přisoudilo vedení 2:1. Útočník Ručinský, který se o to tak zasloužil, se přitočil ke spoluhráči Vykoukalovi. „Hej, dědečku,“ popíchnul svého spoluhráče.

Sparta zdolala Vítkovice a vede v sérii >>

Smáli se na sebe stejně jako před hodinou na ledě, když zařídili vítězný gól Sparty. Jsou stejně staří, hokejovými „dědečky“ jsou tak vlastně oba. Při sobotním zápase to ale nebylo vůbec vidět.

„Jestli jsem se na ledě tentokrát cítil na dvacet let? Kdepak, takhle o tom nejde přemýšlet. Já jsem hlavně v téhle fázi kariéry rád, že mně nic nebolí, že mě netrápí žádné zdravotní problémy,“ prohlásil Ručinský.

Jeho branka na 3:1 každopádně stála za to. Vykoukal vystřelil od modré, Ručinský ladným pohybem hokejkou puk krásně tečoval přímo za brankáře Štěpánka. „Byla to výborná práce Bači, on je fakt skvělý hráč,“ pochválil Ručinský Vykoukala. „Sedí mi i spolupráce v lajně s Netíkem a Langhammerem, ohromně si dokážeme vyhovět.“

Bude někdo z hokejových "dědečků" zářit i v utkání číslo čtyři? ukáže se už v neděli, zápas startuje v 18.10.

Broš slaví gól na 4:1
Broš slaví gól na 4:1

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud