23. března 2010 • 20:18

Přestřelku v O2 Aréně ovládla Slavia

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hokejisty pražské Slavie dělí jedna výhra od postupu do semifinále extraligy. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky porazili ve čtvrtém čtvrtfinálovém duelu play off Zlín 6:5 a v sérii hrané na čtyři výhry vedou 3:1. Slavia vedla ve 13. minutě již 4:0, Berani poté i díky hattricku Petra Lešky duel notně zdramatizovali. Vyrovnat se jim ale nepodařilo. Série pokračuje ve čtvrtek ve Zlíně.



V sestavě hostů se poprvé v play off objevil Hamrlík, na svůj vstup do čtvrtfinále však zkušený zlínský bek nebude rád vzpomínat. Hned při svém prvním střídání byl totiž na ledě při Kadlecově gólu. Slavia se dostala do vedení již po 35 vteřinách.

Zlín se poté několikrát předvedl v útočném pásmu, ale začátek zápasu patřil jednoznačně domácím. V 6. minutě vedli po individuální akci Červenky 2:0, následně prostřelil nepříliš jistého Sedláčka Jelínek a hvězdných třináct minut Slavie zakončil svým druhým gólem nejproduktivnější hráč základní části Červenka. Zápas tak záhy skončil pro Sedláčka, na jehož místo se postavil Štůrala.

Hlasy trenérů
Jiří Čelanský (Slavia):
"Výborně jsme do utkání vstoupili, dali rychle první branku, což nás uklidnilo. Celou první třetinu jsme hráli velice dobře směrem dopředu.

Mrzí nás taková nekoncentrovanost a vysoká efektivita Zlína, který se dokázal do zápasu vrátit. S tím spokojeni být nemůžeme, do poslední vteřiny jsme se o výsledek strachovali.

Musíme ale hráčům poděkovat, že jsme doma uhráli oba zápasy."

Zdeněk Venera (Zlín):
"Prohráli jsme, takže spokojeni nejsme. Hlavně nemůžeme být spokojeni s první třetinou, kdy jsme začali velice špatně.

Domácí nám poměrně snadno dali čtyři góly a pak už jsme to do konce zápasu honili. To, co nás alespoň trošku může těšit, že za nepříznivého stavu 5:1 a 6:2 to mužstvo nezabalilo a alespoň trošku jsme to zdramatizovali."

I přes nelichotivý stav Berani nerezignovali a Čechovi se podařilo snížit. Vzápětí mohl druhou branku přidat osamocený Leška, ale Slipčenko byl pozorný. Více práce měl jeho protějšek. Na přelomu první a druhé třetiny předvedl Štůrala několik vynikajících zákroků a zejména díky němu hosté přežili i 83 vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovku Slavie.

Ve 23. minutě se Pražané opět prosadili, když Rothovu střelu od modré tečoval Jelínek. Poloprázdná O2 Arena i poté sledovala přestřelku, při které oba celky využily i přesilovou hru. Na straně domácích se prosadil Vašíček, za Zlín skóroval Leška, jenž tak vyrovnal bilanci Červenky, neboť již předtím jeden gól dal.



V polovině zápasu se produktivita obou celků zastavila, i proto, že Slavia se ve třetí třetině snažila více myslet na obranu. Ve 48. minutě však byli krátce po sobě vyloučeni Doležal s Vašíčkem a hosté toho využili. Slipčenka překonal Leška a svou třetí brankou v zápase snížil na 4:6.

O ještě větší drama se postaral v 56. minutě Köhler, jenž od modré překvapil Slipčenka a hosté snížili na rozdíl jediné branky. Při závěrečné power play byl blízko vyrovnání Leška, ale neuspěl stejně jako na druhé straně Kadlec, jemuž ve skórování zabránil jen obětavý zákrok Linharta.

Slavia Praha - PSG Zlín 6:5 (4:1, 2:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 1. Kadlec (Červenka, Vašíček), 6. Červenka (Vondrka),
11. Vondrka (P. Jelínek), 13. Červenka (Vondrka, Roth), 23. P. Jelínek (Roth), 28. Vašíček (Kůrka, Havel) - 15. F. Čech (Balán), 26. Leška (Köhler, Balaštík), 31. Leška (Balaštík, Köhler), 49. Leška, 56. Köhler (Linhart). Rozhodčí: Šindler, Hradil - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:2. Diváci: 6952. Stav série: 3:1.

Sestavy:

Slavia: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Campbell, Kolařík, Sloboda - Kůrka, Červenka, Vondrka - T. Svoboda, Holec, Doležal - Endál, V. Růžička ml., M. Čermák - Sklenář, Clarke, P. Jelínek - od 21. navíc Havel. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Zlín: Sedláček (13. Štůrala) - Hamrlík, Linhart, Švrček, Bořuta, Kučný, Lučka, Míka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Kristek, Záhorovský - Sivák, Roman Vlach, Kubiš - Mokrejš, Balán, F. Čech - od 21. navíc Rachůnek. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.

Tvrdý střed ped brankou Zlína.
Tvrdý střed ped brankou Zlína.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud