23. března 2010 • 20:55

Liberec opět zdolal Plzeň a vyrovnal stav série

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hokejisté Liberce porazili ve čtvrtém utkání čtvrtfinálové série play off extraligy Plzeň těsně 4:3 a vyrovnali stav na 2:2 na zápasy. Dvě branky vítězů vstřelil útočník Pavel Kašpařík, vítěznou trefu obstaral v čase 47:22 další forvard Petr Nedvěd. Pátý duel se hraje ve čtvrtek v Plzni od 18:10.



Už na konci druhé minuty měla Plzeň k dispozici přesilovku, když svůj seriál přestupků proti pravidlům odstartoval Nedorost, ale početní výhodu utnul již po chvilce zbytečným faulem Vlasák. Poté, co se síly na ledě vyrovnaly, obtáčel se kolem branky Kašpařík, jeho šanci však chybělo lepší zakončení.

Ve 14. minutě ale Bílí Tygři v rychlosti dobře kombinovali a Špaček celou akci zakončil skvěle provedeným blafákem.

Vyrovnání byl blízko Tvrdík, jehož hledal při přečíslení dvou na jednoho 'žabkou' Stránský, ale kotouč mu před odkrytou klecí přeskočil čepel hole. Krátce nato pykal na trestné lavici již potřetí Nedorost a Straka rozesmutnil brankáře Pince.

Vyrovnáno. Plzeň zarmoutila domácí stadion.Foto Jaroslav Legner (Sport)


Ještě do přestávky mohl Liberec opět vést, ale skrumáž při přesilovce před brankovištěm plzeňského gólmana Pöpperleho k úspěšnému zakončení nedotáhl.

Z druhé části hry bylo odehráno jen 25 sekund a pokračující přesilovka Liberce skončila. Puk se odrazil ke Kašpaříkovi, který měl z bezprostřední blízkosti snadný úkol. Úspěšný střelec si ve 28. minutě svou gólovou radost zopakoval a svou pozici měl ještě jednodušší, než tomu bylo v prvním případě. Výtiskovo tečované nahození se odrazilo přímo k volnému Kašpaříkovi, jenž po 20 vteřinách využil další početní výhodu. Pöpperle neměl šanci zareagovat.

V polovině základní hrací doby ale musel na trestnou lavici Nedorost, tentokrát dokonce na čtyři minuty, a Plzeň toho dokázala využít. Přestože dlouhou dobu hráli Západočeši staticky, při druhém z menších trestů pálil z levého křídla Vostřák a trefil přesně pod horní tyčku - 3:2.

Špaček překonává hostujícího Pöpperleho.Foto Jaroslav Legner (Sport)


Další šance přišly znovu v přesilovkách, jež hrál poté Liberec. Podkonický však trefil jen brankovou konstrukci a Kašpaříka vychytal Pöpperle.

V nástupu do třetího dějství zamířil na lavici hanby, kde už seděl Modrý, další plzeňský zadák Malena a domácí měli k dispozici 50 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři. Přestože se usadili v útočném pásmu, nic z ní nevytěžili. A po chvilce museli Bílí Tygři litovat. V začínající 44. minutě usedl za katr Blatný, už za 17 vteřin ho však poslal zpět do hry vyrovnávací trefou Vlasák a začínalo se znovu.

Rovnovážné skóre ovšem nevydrželo dlouho. Ve 48. minutě se vřítil do útočného pásma liberecký kapitán Nedvěd a svou obávanou ranou zápěstím z kruhu pro vhazování vrátil Severočechům vedení. Minutu nato mohl zvýšit Blatný, ve výtečné pozici ale pálil jen do Pöpperleho.

Plzeň se snažila o vyrovnání, ale marně. Minutu před koncem opustil Pöpperle svou branku, 24 vteřin před koncem si obě lavičky vybraly hned po sobě ještě oddechový čas, ale na těsné výhře Bílých Tygrů už se nic nezměnilo.

Bílí Tygři Liberec - Plzeň 1929 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 14. Špaček (Rýgl, Blatný), 21. Kašpařík (Podkonický, Bartovič),
28. Kašpařík (Výtisk, Bartovič), 48. Nedvěd (Špaček, Jareš) - 19. Straka (Jan Kovář, Vlasák), 34. Vostřák (Modrý, Straka), 44. Vlasák (Jan Kovář, Straka).
Rozhodčí: Minář, Šír - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:3. Diváci: 7267.
Stav série: 2:2.

Sestavy:

Liberec: Pinc - Hunkes, Výtisk, Čakajík, Derner, Rýgl, Jareš - Klimenta, Nedvěd, Nedorost - Bartovič, Kašpařík, Podkonický - Ondřej, Blatný, Matějovský - Špaček, Dušek, Víšek - Kica. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Plzeň: Pöpperle - J. Jeřábek, Modrý, Jiří Hanzlík, Benda, Dresler, Malena, Dobrovolný - Bomersback, Straka, Vlasák - Vostřák, Vampola, Adamský - Hvila, Jan Kovář, Dvořák - Stránský, M. Heřman, Tvrdík - I. Padělek. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Vyrovnáno. Plzeň zarmoutila domácí stadion.
Vyrovnáno. Plzeň zarmoutila domácí stadion.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud