25. března 2010 • 21:03

Liberec vyhrál v Plzni a do semifinále má blíž

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Liberce vyhráli v pátém čtvrtfinálovém duelu play off extraligy na ledě Plzně 3:2 a od postupu do semifinále je dělí jediná výhra.



Severočeši, kteří dokázali v sérii jako první vyhrát na ledě soupeře, si v první třetině vypracovali dvoubrankové vedení, jež poté udrželi až do samotného závěru. O svém překvapivém postupu na úkor vítěze základní části může Liberec rozhodnout v sobotu v šestém utkání doma od 18:10.

Do první šance utkání se dostal ve druhé minutě Dvořák, ale Pinc jeho střelu po přečíslení dva na jednoho vyrazil. Hosté sehráli vzápětí stejnou situaci mnohem lépe a Nedorost připravil gól pro Klimentu. Západočeši poté mohli vyrovnat v sérii přesilových her, ale příliš dobře je nesehráli. Nejblíže vyrovnání byl Straka, v dobré pozici ovšem minul.

Ve 13. minutě mohl hostům zajistit dvoubrankové vedení Nedvěd, jenž se dostal sám před Pöpperleho. I díky faulu však svou šanci neproměnil. Následně však dostal možnost zahrávat trestné střílení, ani v této situaci však neuspěl. Tygry to dlouho mrzet nemuselo. V 17. minutě totiž objel branku Nedorost a rychlou střelou překvapil Pöpperleho.

Snížit mohli Vlasák nebo na začátku druhé třetiny v další početní výhodě Kovář, Pince však nepřekonali. Neujal se ani pokus Adamského. Liberec se snažil obětavě bránit a čekal na svou šanci. Ta přišla ve 31. minutě, kdy Pöpperleho po rychlém protiútoku prověřil Víšek.

O dvě minuty později se již domácí dočkali, když Pince překonal pohotový Dvořák.

Radost však Indiánům vydržela krátce. O 33 vteřin později totiž hosté opět vedli o dvě branky, neboť Víšek přehrál v osobním souboji Modrého, v pádu přihrál Klimentovi, jenž prostřelil plzeňského brankáře. Ve 34. minutě to s Plzní mohlo vypadat ještě hůře, Bartovič však po rychlém objetí branky trefil jen tyč.

Západočechům se sice nedařili přesilovky, vteřinu po skončení šestého libereckého trestu se ale již prosadili. Na 2:3 snížil Vampola. Domácí se poté i nadále tlačili do útoku, Tygři ale odolávali.

I proto, že Plzeňští se občas nafilmovanými pády snažili zajistit přesilovou hru. V 51. minutě mohl vyrovnat kapitán Straka, Pince ale nepřekonal. Důrazem se o minutu později neprosadil ani Dvořák.

Liberec, jenž se od začátku druhé třetiny soustředili prakticky jen na obranu, výhru udržel i při závěrečné power play Plzně a připsal si v sérii třetí úspěch po sobě.

HC Plzeň 1929 - HC Bílí Tygři Liberec 2:3 (0:2, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky:
33. Dvořák (Stránský), 37. Vampola (Benda, Modrý) - 3. Klimenta (Nedorost), 17. Nedorost (Nedvěd, Výtisk), 33. Klimenta (Víšek). Rozhodčí: Hodek, Hribik - Bláha, Kostka. Vyloučení: 3:7. Bez využití. Diváci: 7745. Stav série: 2:3.
Plzeň: Pöpperle - Benda, Modrý, Chvátal, Jiří Hanzlík, Dresler, O'Brien, Malena - Vampola, Straka, Vlasák - Bomersback, Jan Kovář, Adamský - Stránský, M. Heřman, Dvořák - Hvila, Vostřák, I. Padělek. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.
Liberec: Pinc - Hunkes, Výtisk, Čakajík, Jareš, Rýgl, Derner, Holub - Klimenta, Nedvěd, Nedorost - Bartovič, Kašpařík, Podkonický - Ondřej, Blatný, Matějovský - Špaček, Dušek, Víšek - Kica. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud