Jiří Punčochář
13. února 2012 • 22:47

Pospíšil prošel brněnským peklem se ctí a slavil výhru Slavie

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celý zápas poslouchal pískot a nadávky, nakonec ale mohl z Brna odjíždět s úsměvem na tváři. Slávistický útočník Tomáš Pospíšil se poprvé od svého prosincového odchodu z Komety představil v Brně jako host, pořádně to od diváků schytal, všechno mu však vynahradila výhra Slavie 4:3 v prodloužení.
„Pospíšil je piča!“ ozývalo se z tribun častokrát.



Jeden transparent v brněnském kotli ukazoval chodidla nohou a na palci jedné z nich cedulku s iniciálami TP. Evokovalo to štítek na noze mrtvole v márnici.

Jindy zase brněnští fans vytáhli obrázek opice a nápis Welcome to the jungle, zřejmě v reakci na Pospíšilův někdejší výrok, že by se měli sami zavřít do klece.

„Určitě to bylo zajímavé, docela mi dávali... (úsměv) Co na to říct. Myslím si, že je to trochu zbytečně vyhrocené, ale nevadí,“ krčil Pospíšil rameny.

První nadávky přišly už při rozbruslení, pak samozřejmě na začátku zápasu. Pískot přicházel v reakci na každý jeho dotek s pukem.

V polovině první třetiny se mísil už s posměchem, to když Pospíšilovi ujel brněnský bek Žižka, což rozhodně není největší rychlík v Kometě, a dal gól na 1:0.

„Že mi ujel Žižka? To nebudu komentovat. Já si nemyslím, že to byla moje chyba, tady ta situace, on to prostě propálil. Neřekl bych, že jsem tam chyboval,“ bránil se Pospíšil.

Slavia pak dostala další dvě branky. „Pozdravujte v Kadani!“ řvali domácí diváci radostně. Už by Slavii nejraději viděli v baráži. Ovšem Pražané se po první přestávce zvedli.

Pospíšil prošel brněnským peklem se ctí a slavil výhru SlavieFoto Michal Beránek (Sport)
Ještě před ní Pospíšil diváky trochu popíchl, když z celého týmu Slavie odjel napříč ledem k šatnám až jako poslední. Těsně před dvířkama v mantinelu ještě zvedl ruku na pozdrav.

„Pospíšil je piča,“ ozvala se okamžitá odpověď. Pokřikovaly i malé děti za hrazením, které se během zápasu starají o úklid ledové plochy.

„Já takhle chodím na přestávku v každém zápase, nebylo to kvůli divákům,“ říkal Pospíšil.

Na led chodil často, stejně jako další bývalý brněnský hráč Valach. Ten ale fanoušky nezajímal. Zlost si vybíjeli jen na Pospíšilovi. Naštval je, jak o nich mluvil, a údajně na ně ukazoval prostředníček. „Já už si nepamatuju, jak to bylo,“ tvrdil Pospíšil rozpačitě.

Na ledě patřil k těm lepším hráčům. Připsal si jednu asistenci. „Zvládl to dobře,“ pochválil ho asistent trenéra Jiří Čelanský.

Zápas si i díky výbornému obratu svého týmu s gustem užil.

Z šatny Slavie pak bylo po utkání a po odeznění vítězného pokřiku slyšet, jak spoluhráči se smíchem Pospíšilovi některé narážky diváků připomínali. „Ty jsi tam byl jako mrtvola!“ volal na něj někdo.

„Jednomu transparentu jsem ani pořádně nerozuměl, ani jsem to celé neviděl. Spíš jsem slyšel, co řvali. Vnímal jsem to jen na začátku, pak už jsem se soustředil na zápas. Vlastně jsem se tomu smál,“ reagoval útočník.

Pokud neklesne Kometa do skupiny play out, hrál v této sezoně v Brně naposled.

Pospíšil při rozbruslení
Pospíšil při rozbruslení

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud