28. února 2012 • 17:53

Na fanoušky Zlína a Třince nekašleme, ohrazuje se Záruba

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Zlíně a v Třinci se diví, že se jejich zápasy z předkola play off hokejové extraligy nevysílají v televizi. Jak Česká televize, tak Nova Sport dává přednost sérii mezi Kometou Brno a Rytíři z Kladna.



Přímý přenos otevíracího středečního duelu vyrábí Nova Sport, stejná stanice má v programu zařazený sobotní zápas číslo 3 hraný v Kladně. Utkání číslo 2 hrané ve čtvrtek nabídne veřejnoprávní ČT.

Pravdou je, že pokud se hokejová sada mezi Zlínem a Oceláři rozhodne už po třech zápasech, televizní fajnšmekři utřou nos. Co za jednostranným výběrem vězí?

Nic tajemného. Komerční Nově z podstaty jejího fungování připadá zajímavější přítomnost brněnského týmu, neboť počet obdivovatelů Komety je výrazně vyšší než činí tábor příznivců Zlína a Třince. Právo její volby proto padlo na sérii, kde je Brno.

Záměry České televize vysvětluje šéfkomentátor Robert Záruba. „Není to tak, že bychom se vykašlali na fanoušky Třince a Zlína. Z prvních třech zápasů předkola však vysíláme pouze jeden a rozhodli jsme se pro domácí utkání Komety s Kladnem. I z toho důvodu, že zápasy Brna jsou hodně sledované. Výběr Novy není moje starost. Ale můžu všechny ujistit, že případný čtvrtý duel Třince se Zlínem máme automaticky v nabídce. Záleží nám na vyváženosti a pevně doufáme, že se nedělní čtvrté utkání mezi těmito týmy odehraje.“

ČT podle uzavřené dohody z předkola obstarává střetnutí č. 2, 4 a 5. Podle Záruby dosud nepadl verdikt, z jakého stadionu poběží přímý přenos, pakliže obě série dojdou až do páté rozsudkové partie.

Třeba to bude zrovna mistr z Třince, jenž se na obrazovkách ČT objevuje mnohem častěji než ostatní.

„Oceláři jsou u nás po Kometě s dvanácti přenosy nejčastěji nasazovaným mužstvem,“ dává Záruba najevo, že Kavčí hory řadí třinecký soubor mezi oblíbené.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
12
Finále
Články odjinud


Články odjinud