1. března 2012 • 11:32

Kritizoval ho i Reichel, teď se Litvínov manažera Bubly zbavil

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Představenstvo extraligového hokejového klubu HC Verva Litvínov odvolalo z pozice sportovního manažera Jiřího Bublu. Severočeský klub, který je před startem skupiny o udržení předposlední o tři body před Mladou Boleslaví, tak sáhl v této sezoně k dalším zásahu do chodu týmu.



Už dvakrát totiž také změnil hlavního trenéra. O Bublově odvolání rozhodlo představenstvo na svém úterním zasedání a dnes o tom informovalo v tiskové zprávě na internetových stránkách klubu.

"Vedení klubu se na tomto kroku shodlo. Je to něco, o čem jsme uvažovali už delší dobu. Nejednalo se o nějaké spontánní rozhodnutí," řekl serveru hokej.cz generální manažer a místopředseda představenstva klubu Petr Hojer.

Bublu otevřeně kritizoval po svém odvolání na konci listopadu trenér Vladimír Kýhos, na jeho negativní vliv ve Sportu upozorňoval i Robert Reichel. "Měli by se nad sebou zamyslet jiní lidé a ne jen vyhazovat trenéry. Ti, co tomu trošku rozumí, tak vědí, o čem je řeč," říkal před měsícem.

Odvolání sportovního manažera žádali v sezoně také litvínovští fanoušci.

"Představenstvo klubu se dohodlo, že celou situaci nebude blíže komentovat. Mohu jen potvrdit, že to pan Bubla přijal bez emocí," doplnil Hojer s tím, že zatím není jasné, kdo Bublu nahradí, a tato pozice zůstane neobsazená.

Kýhos po svém předčasném odchodu kritizoval Bublu za špatnou komunikaci a za to, že prosazoval hráče, které do klubu sám přivedl, a nechtěl mužstvo doplnit novými posilami.

Po Kýhosově konci na lavičce Litvínova převzal tým jeho dosavadní asistent Jiří Kučera, jehož pozici zaujal Viktor Lukeš. Člen představenstva společnosti Jiří Šlégr, Bublův syn, byl do konce sezony pověřen vedením tohoto realizačního týmu.

Šlégr také nyní rozhodoval o osudu svého otce a podílel se na jeho odvolání. K další trenérské změně došlo 7. února, kdy byl odvolán Kučera a nahradil ho Vladimír Jeřábek.

Jiří Bubla (vlevo), Martin Straka (uprostřed) a Martin Ručinský
Jiří Bubla (vlevo), Martin Straka (uprostřed) a Martin Ručinský

Vedení klubu zároveň věří, že tým uspěje ve skupině o udržení. "Představenstvo vyslovilo přesvědčení, že mužstvo má dostatek kvalit pro úspěšné zvládnutí závěru sezony. Na podporu tohoto cíle schválilo motivační atributy pro mužstvo a realizační tým," stojí v prohlášení.

Klub také pokračuje v přípravě rekonstrukce stadionu tak, aby vyhovoval podmínkám licenčního řádu Asociace profesionálních klubů ledního hokeje. V současné době nesplňuje stadion Ivana Hlinky podmínku v počtu míst k sezení, který musí ze stávajících 2000 zvýšit do sezony 2013/14 na 3500.

"Představenstvo projednalo závěry ze zasedání zastupitelstva města Litvínova ze dne 23. února a s uspokojením konstatovalo vytvoření podmínek pro splnění ustanovení licenčního řádu APK," informoval klub.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud