3. dubna 2012 • 00:30

VIDEO: Brnu začala velká noc. Jsme tam! slavili nadšení fanoušci finále

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Jsme tam!“ zakřičel brankář Jiří Trvaj z televizní obrazovky, na které běžel přenos posledního semifinále Plzeň - Brno, a fanoušci Komety mu odpověděli nadšeným rykem. Bar poblíž haly, kde se scházejí ti nejvěrnější, se už vlnil oslavou, pilo se šampaňské, lidé skandovali a objímali se. Brnu právě začala velká noc. Město se chystalo na oslavu postupu Komety do finále extraligy!



Poslední vteřiny fanoušci odpočítávali společně s televizí. Když se na plzeňském stadionu začali objímat hráči Komety, odstartovali i v Brně oslavu jejich fanoušci.

„Finále, finále,“ křičeli jeden přes druhého. „Jsme tam, Kometa!“ bouřil nadšenec, který se na závěr zápasu vyšplhal na stůl. Tam stál s rukama rozpřaženýma a vychutnával si emoce.

V brněnském baru se oslavuje postup Komety do finále... Tahle noc nebude krátká...
Video se připravuje ...

Bar Arena pár set metrů od Kajot Areny, kde svoje domácí zápasy Kometa hraje, je letitým útočištěm fanoušků modrobílých barev. Tady se scházeli už v prvoligových dobách, občas se tam objevovali i hráči.

Taky nese na jedné ze svých zdí hrdý nápis Modrobílá šlechta a obří nástěnná fototapeta vyobrazuje fanoušky v hale s šálami nad hlavami.

Podobně nadšená byla v pondělí večer i nálada kolem stolů. „Racionálně řečeno, ve finále jsem nedoufal. Ale když jste fanoušek, věříte někde v srdci vždycky, každou sezonu,“ líčil jeden z těch nejvěrnějších, který na zápasech Komety pomáhá vytvářet i proslulou choreografii a popěvky. Právě se dočkal splnění dalšího snu.

V ruce držel šampaňské, slastně z něho upíjel, pak dal láhev kolovat. Žádný zběsilý tanec, žádné válení se po zemi. Stál před obrazovkou, zpíval a možná trochu v úžasu vnímal, co se právě jeho oblíbenému klubu podařilo.

„Dopadli jste hůř než Sparta!“ provolával další z hostů na adresu poražené Plzně.

„Plzeň měla asi víc šancí než my, ale díky Trvajovi jsme to vyhráli,“ zněla chvála z druhé strany baru.

Pravda, atmosféra během poslední třetiny byla v baru už klidná. Fanoušci věřili, že náskok Komety je dostatečný, a v poklidu sledovali zápas. Pak už se chystali čekat u haly na noční příjezd svých hrdinů, jimž připravili triumfální přivítání už po návratu z vítězného předkola z Kladna.

Kouč Komety Zdeněk Venera děkuje fanouškům po postupu do finále
Kouč Komety Zdeněk Venera děkuje fanouškům po postupu do finále

Když Kometa vyřadila ve čtvrtfinále Spartu, vyrazil průvod několika desítek lidí od haly do centra města a tam se slavilo. Finále bude tamtéž, na náměstí Svobody, vysíláno živě na velkoplošných obrazovkách. Organizátoři čekají pět až patnáct tisíc zájemců o společné fandění. Tam bude euforie z letošní sezony kulminovat.

Ale to všechno teprve bude. V pondělí večer se zpívalo na oslavu pokoření Indiánů. A Brno se začalo chystat na další velkou noc.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud