3. dubna 2012 • 10:40

VIDEO: Finálová horečka! Kometu vítaly nad ránem davy fanoušků

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Autobus musel hodně zpomalit, aby se přes čekající fanoušky dokázal vmáčknout na parkoviště. Pak ho obsypal nadšený dav a začaly na něho padat první kapky šampaňského. „Hoši, děkujem!“ burácel plácek u brněnské hokejové haly, kam se po druhé hodině v noci vrátila výprava Komety z vítězného postupového tažení z Plzně.



Někteří nadšenci přijížděli i z měst kolem Brna, třeba z nedalekého Rajhradu, aby u slávy mohli být. Hráče vítal i pes s šálou Komety na krku. Dav zpíval jako na stadionu při zápase, vyvolával hráče a přípitky nebraly konce.

Hokejisty Komety vítal v Brně i tenhle pes s šálou kolem krkuFoto Jiří Punčochář

„Před dvěma měsíci jsme pomalu chtěli jet na Alcatraz, kam nás všichni posílali. Dnes by nás nejraději viděli na kopci nad Brnem,“ vystihnul stupňování jarní euforie útočník Róbert Petrovický.

Je to přesně měsíc, co Kometa zažila první velkou noc po návratu z vítězného předkola z Kladna. Tehdy k hale přišlo několik desítek lidí. Poslední noc jich už bylo přes dvě stě. „Mistři, mistři,“ skandovali někteří v radostném opojení.

Náhle se ozvala i finština, to když odkudsi vynořivší se finský fanoušek našel brankáře Sasu Hoviho a začal před ním klekat na koleno a klanět se mu. Gólman to s rozpaky odmítal. Krajan mu však nepřestával blahopřát.

Finského gólmana Sasu Hoviho vítal jeho krajan. Co mu říkal, to se asi nedozvíme...
Video se připravuje ...

„Holky vás chtějí namasírovat!“ ozývalo se kolem hráčů.

„Nám ale síly neubývají,“ namítal s úsměvem obránce Jiří Vašíček. „My hráči si tím, že jdeme dál, naplňujeme svoje sny a sny tohoto města, objevujeme síly, které jsme ani nevěděli, že máme. Já budu hrát svoje třetí finále. Budeme těm lidem chtít splnit sen a přinést jim titul,“ vysvětloval.

On společně s útočníkem Tomášem Svobodou se dočkal ještě jednoho svérázného ocenění, když jeden ze slavících fanoušků zvolal: „My jsme rádi, že jsme vyměnili dva debilní borce za dva super borce.“ Měl na mysli angažování Vašíčka se Svobodou ze Slavie za Pospíšila a Valacha.

Hokejisté si ale hleděli rychle svléct šampaňským pocákané oblečení, a to i obrazně. Propadnout oslavám nechtěli, protože je ještě čeká finálová bitva. O tom, s kým ji svedou, se může rozhodnout už dnes večer.

„Osobně si myslím, že to budou Pardubice,“ odhadoval Vašíček.

Ale že by tohle byl ve čtvrt na čtyři ráno konec veselice? Ani omylem. Ráno, když už většina lidí mířila do práce, zasedli největší vytrvalci do sportovních barů v centru a sledovali ještě jednou reprízu vítězného zápasu z Plzně. Tahle modrobílá euforie zdaleka neskončila...

Oslavné kolečko hokejistů Komety po jejich vítězství na ledě Plzně v pátém semifiále
Oslavné kolečko hokejistů Komety po jejich vítězství na ledě Plzně v pátém semifiále

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud