22. dubna 2012 • 17:06

Mistrovské Pardubice loví v Brně. Získají zpět i centra Divíška?

Autor: jip, mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovi z Pardubic se hra jeho finálového soupeře z Brna musela líbit. Až tak, že po Jiřím Vašíčkovi, který ho posílí, uvažuje i o Tomáši Divíškovi, nejproduktivnějším hráči play off . Zkušený centr by se Pardubicím po odchodu Petra Koukala hodil, ale nebudou samy, kdo má zájem. Udržet ho chce i Kometa, kde zanechal výborný dojem.



Po velké finálové bitvě na ledě se mezi Pardubicemi a Kometou Brno schyluje k přetahované taky v zákulisí. Oba kluby mají snahu získat pro sebe charismatického centra Tomáše Divíška, jednu z největších postav letošního play off .

„Mluvíme s ním, ale bude to těžké. Zájem máme a uvidíme, jak se celá věc vyvine,“ řekl manažer brněnského týmu Pavel Zubíček.

KÁDR KOMETY NA DALŠÍ SEZONU
Zůstávají:
Jiří Trvaj, Milan Hruška, Michal Kempný, Jozef Kováčik, Tomáš Žižka, Tomáš Malec, Leoš Čermák, Radek Dlouhý, Roman Erat, Miroslav Holec, Vojtěch Němec, Róbert Petrovický, Jakub Svoboda, Tomáš Svoboda, Hynek Zohorna

Odchází:
Jiří Vašíček V jednání: Sasu Hovi, Radim Bičánek, Jaroslav Svoboda, Tomáš Divíšek

Vrací se z hostování:
Juraj Valach (Slavia)

Trenéři:
Zdeněk Venera a Lubomír Oslizlo

Šest gólů a dvacet nahrávek ve dvaceti zápasech play off je velkým Divíškovým vkladem do jednání. „Příští týden bude ještě hektický. Po oslavách proběhnou schůzky, jednání, asi i něco se sponzory,“ očekává Divíšek. Variantě zůstat na jihu Moravy se nebránil, ale poslední výkony mu jistě otevřely i další možnosti.

Během finále se netajil tím, že smlouvu na příští sezonu by nechtěl nechávat až na konec léta, jako to udělal vloni. „Rád bych měl podepsáno co nejdřív. Zatím nic,“ napsal čtenářům iSport.cz v online diskusi.

Možná už tou dobou byly ve hře i Pardubice, kde se připravovali na odchod dvojice Kolář – Koukal do ruského Nižněkamsku. Obrozený Divíšek by se jim tam hodil. Vloni s týmem trénoval, v Pardubicích žije, šanci na návrat by přivítal. Po jeho jarním představení ale není vyloučený ani odchod do zahraničí.

Po Jiřím Vašíčkovi by to byl druhý hráč ze stříbrné Komety, kdo by zamířil do kádru staronového mistra. „O Vašíčka jsme zájem měli taky, ale z rodinných důvodů se rozhodl pro Pardubice. Jinak bychom většinu kádru chtěli udržet pohromadě,“ netají se jasným záměrem Zubíček.

Informace deníku Sport mluví o tom, že další z hrdinů brněnského tažení Jiří Trvaj by měl branku vicemistra hájit i v příští sezoně. Trvaj to zatím nepotvrdil, ale konec kariéry během sezony odmítal. „Uvidíme, ještě nevím,“ říkal krátce po finále.

O své budoucnosti nemá moc jasno druhý brněnský gólman Sasu Hovi, ten si naopak dává čas nejméně do zahájení příprav na ledě.

Řadu hráčů už si Kometa pojistila před koncem sezony. Tomáš Svoboda podepsal novou smlouvu na tři roky, opci uplatnila Kometa na slovenské krajánky Jozefa Kováčika, Milana Hrušku a Róberta Petrovického.

Zájem má i o kapitána Radima Bičánka. Ten potvrdil, že bude chtít pokračovat v kariéře.

„Ani já bych se nebránil. Sezona byla výborná. Pokud přijde dobrá nabídka, věřím, že se domluvíme,“ podotkl útočník Jaroslav Svoboda.

Jasněji má být příští týden nebo do čtrnácti dní. „Počkáme, jak dopadnou tato jednání, a z toho vyjdeme,“ podotkl Zubíček.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud