Jiří Punčochář
16. září 2012 • 21:41

Veterán Patera se už těší na Jágra. Jako mladý kluk, usmívá se

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva zápasy, pouze dva vstřelené góly, vydřený jeden bod. Bilance kladenských hokejistů není na úvod sezony povzbudivá, přesto jejich kapitán Pavel Patera nejel z Brna po porážce 1:3 od Komety úplně skleslý nebo zničený. Už v pondělí se na tréninku potká s novými spoluhráči, Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem, a ve středu si s nimi zahraje proti Slavii v O2 Areně. A na to se těší.



„Bude to obrovský impuls,“ neváhal Patera, když mluvil o tom, co Jágr a Plekanec týmu přinesou.

„Jedeme domů po porážce, ale už se těším na zítřejší trénink. Přijdou noví kluci, toto z nás spadne a nálada bude jiná,“ nebojí se.

V Kladně ještě neměli rozhodnuto, kdo si v útoku s hvězdnými posilami zahraje, řešit se to bude až v pondělí ráno.

Pro dva hráče to bude znamenat, že o místo v sestavě přijdou, další si zřejmě zahrají o něco méně, než by chtěli. Patera si je ale jistý, že v tom nebude žádný problém.

„My se všichni rádi šoupneme někam dál, každý z nás. Na Kladně jsou nejlepší útočníci v republice, nejlepší obránci v republice, i nejlepší brankář. Ten za nás asi hrát nebude... Ale všichni se rádi šoupneme. Já se na Jágra těším stejně jako mladí,“ ujistil veterán.

Dál jsou pro Kladno ve hře ještě obránce Marek Židlický, Tomáš Kaberle a Jiří Tlustý. Židlický má podle informací deníku Sport blízko k nominaci do středečního zápasu Kladna proti Slavii v Praze.

Samo to nepůjde ani s Jágrem

„Tři jména jsou v jednání, ale je to složité. Hlavně v tom, že je to drahé. Stojí to hodně peněz,“ potvrdil asistent kladenského trenéra Jiří Kopecký.

I on očekává velký impulz po příchodu skvostných posil.

„Jsou schopni sehrát perfektně přesilovku a další standardní situace. Další kluci by si ale neměli myslet, že přijdou takoví hokejisté a půjde to samo. Tak se to totiž nestane,“ upozornil Kopecký.

Že jako trenér pomoc přivítá, o tom nemusel mluvit. Kladno se potýká s koncovkou a pohořelo na tom i v Brně, kde sice půlku zápasu hrálo velmi dobře, bylo aktivnějším týmem, ale vstřelilo jen jeden gól. O takto malý náskok ho Kometa zkušeně připravila.

„Kladno nastoupilo výborně, přebruslovalo nás. Naším záměrem nebylo začít tak opatrně. V první přestávce jsme si řekli, že musíme zlepšit pohyb, a to nás pak zvedlo,“ hodnotil brněnský kapitán Radim Bičánek.

V minulé sezoně čekal na gól do posledního kola základní části, v té nové se trefil hned ve 2. kole. Byl to zásah vítězný, Bičánek otáčel na 2:1.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud