17. září 2012 • 17:55

Pavelec ani Frolík v Třinci nebudou, klub z domluvy vycouval

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VÍME PRVNÍ | Reprezentační brankář Ondřej Pavelec v Třinci chytat nebude. Přestože vedení klubu s gólmanem Winnipegu Jets o případné výpomoci během výluky v NHL intenzivně jednalo a vše už se zdálo být rozhodnuto, trenér Josef Turek angažmá ve finále zarazil. „Věříme Hamerlíkovi s Hrubcem,“ potvrdil kouč Sportu. Stejně tak padá i příchod útočníka Michaela Frolíka.



Třinec o příchodu Ondřeje Pavelce, mistra světa z roku 2010, jednal už nějaký čas. Jeho agent Allan Walsh to měl za hotovou věc, Pavelec s Frolíkem se v pondělí vrátili ze zámoří. A byli připravení se s Třincem definitivně domluvit. Trenér Turek však řekl ne.

"Ondry si vážím, je to světový gólman, ale teď nechceme do kádru zasahovat," vysvětlil kouč svůj postoj. "Jo, tomu samozřejmě rozumím, je to jeho plné právo," reagoval brankář Pavelec pro Sport. Ovšem mrzutost nezapřel.

"Nejsem podělaný z toho, že to nevyšlo, i tohle je součást sportu a nic s tím už neudělám. Ale jednání Třince mě lehce překvapilo, to nepopírám. S Froldou jsme kvůli téhle nabídce přijeli do Česka z Kanady hned, jak vyhlásili výluku."

Šéfové klubu však dali na trenéra. "Jednali jsme, ale byla tam spousta neznámých," říkal viceprezident klubu Jan Czudek.

"Musíme citlivě posuzovat, nakolik bychom tady chtěli mít dva špičkové gólmany. Další věc je smlouva, pojištění, aktuálním stav brankáře. Pro diváky by to bylo určitě zajímavé, ale otázkou je, kdo by to zaplatil."

"Nám přitom celou dobu tvrdili, že peníze nejsou problém," reagoval Pavelec.

Rozhovor s Ondřejem Pavelcem si přečtěte v úterním vydání deníku Sport.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud