19. září 2012 • 22:15

Jágr: Vědět, jak bude Červenka řádit, s transferkartou se na něj vykašlu

Autor: zej, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neskutečné úsilí musel vynaložit Jaromír Jágr k tomu, aby hvězdy NHL mohly ve středečním extraligovém duelu Kladna se Slavií vůbec nastoupit. O vyřízení transferkaret bojoval s vedením zámořské soutěže až do tří do rána. "Pro mě je vůbec vítězství, že se ten zápas uskutečnil," ulevil si po prohře 2:3. "Sotva stojím," dodával čtyřicetiletý majitel Rytířů.



Do snahy získat povolení pro zámořské hráče prý Jágr zapojil skoro všechny své známé, nakonec nejvíce pomohl Brendan Shanahan. "Ten to všechno zařídil," děkoval na dálku šéfovi disciplinární komise.

"US Hockey (americký hokejový svaz) řekl, že to podepíše jedině v případě, že zavolá přímo Bettman (šéf NHL)," popisoval Jágr peripetie předcházející hvězdnému duelu.

"(Shanahan) vzal telefon, odnesl ho Bettmanovi do kanceláře a pohnulo se to. Díky tomu jsme pak měli všichni kluci z NHL možnost nastoupit," prohlásil útočník Dallasu.

"Kdybych ale věděl, že budou Červus se Sobotkou takhle řádit, tak bych se na ně vykašlal," usmál se pak Jaromír Jágr s narážkou na skvělý výkon Romana Červenky a Vladimíra Sobotky, kteří zařídili všechny tři slávistické góly.

Přesto ho prý ani nenapadlo, že by potřebné formality vyřídil jen pro sebe a kladenské spoluhráče. "Jinak by to nebylo férové," má jasno Jágr, který by prý v případě neúspěchu svého jednání byl pro zápas odložit.

Jaromír Jágr odpočívá při time outu před koncem duelu se Slavií
Jaromír Jágr odpočívá při time outu před koncem duelu se Slavií

"Nebylo by to jednoduché rozhodnutí... Ale nevěřím, že by lidi spokojení, kdyby tady nehrál ani jeden hráč z NHL. Těžko říct, jak by to dopadlo. Ale i taková možnost existovala, já jsem byl pro, aby se to zrušilo a odložilo se to na příští týden," přiznal po zápase.

Velký rozhovor s Jaromírem Jágrem čtěte ve čtvrtečním Sportu!

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud