2. října 2012 • 20:26

Hollweg se šel v Brně svlékat už po 12 minutách, zákeřně napadl Petrovického

Autor: mjk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přišel proto, aby v krizových momentech dokázal tým nastartovat důraznou vsuvkou. Plzeňská posila si však tento úkol vzala k srdci až příliš. Od začátku sezony vyprovokoval Ryan Hollweg už čtyři bitky, naposledy vyfasoval v Brně kvůli nevybíravému zákroku trest do konce utkání už ve 12. minutě.



Tohle už americký ranař přehnal. V utkání 8. kola hokejové extraligy šla domácí Kometa brzy do vedení a Plzeň to evidentně rozhodilo.

Nejvíce se to projevilo na Ryanu Hollwegovi. Ten při dojíždění do rohu fauloval s rukama nahoře Róberta Petrovického, který souboj neustál. Brněnský veterán vstal a chtěl si celou situaci alespoň verbálně vysvětlit. Hollweg však nepotřeboval Petrovickému ani rozumět ani čekat na první dotek a rovnou vypálil domácímu miláčkovi zákeřný úder do hlavy.

"Nečekal jsem, že tu ruku takhle rychle vypálí," přiznal Petrovický v přestávkovém rozhovoru pro Českou televizi.

To už nevydržel urostlý obránce Švrček, který si odvezl Američana stranou, ale k ostřejší výměně už nedošlo. Kajot arenu v tu chvíli ještě více namíchl druhý plzeňský bijec Michal Dvořák, který dal co proto Miroslavu Holcovi.

Hollweg inkasoval 2+5 minut a trest do konce utkání, mstitel Švrček 5 minut a do konce utkání plus navíc 10minutový osobní trest. Zbytek zúčastněných vyfasoval pouze menší tresty.

Po dvou bitkách v utkání s Karlovými Vary a pěstní výměně se sparťanským tvrďákem Kočím nastřádal Hollweg od začátku sezony už neuvěřitelných 91 trestných minut.

"V NHL by si tohle nedovolil, tam se na něj vrhli jiní bitkaři. Je to jeho styl hry, my vedeme a hrajeme hokej," povzdechnul si Petrovický. "To byl teda nákup," okomentoval s ironií zámořskou posilu Plzně.

V zápase s nábojem připomínajícím play off se pak ve druhé třetině ve férovém souboji porvali znovu Michal Dvořák s domácím obrem Jakubem Koreise, za který už šli oba předčasně do kabin.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud