26. října 2012 • 22:35

Dvacet minut byl Koreis nešťastný, pak nastartoval Kometu k obratu s Třincem

Autor: jip, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ze čtvrté lajny putoval rovnou do první. Útočník Jakub Koreis se v sestavě Komety po zranění Leoše Čermáka katapultoval na místo prvního centra a popasoval se s tím velmi dobře, dvěma góly pomohl svému celku porazit Třinec 5:3 a dotáhnout se tak v tabulce na jeden bod za vedoucí Plzeň.



„Paradoxně jsem byl první třetinu nešťastný, trápil jsem se. Nejezdilo mi to, prohrával jsem souboje, nedostával jsem se do situací. Až pak se to zlepšilo. Jsem rád za šanci, snad jsem ji využil,“ říkal po zápase spokojený bojovník.

Jeho vyrovnávací trefa na 2:2 byla kuriózní. Koreis nahodil puk zpoza branky a gólmanovi Hamerlíkovi kotouč prošel mezi tělem a tyčkou do sítě. Rozhodčí napřed gól neuznali pro přerušení hry, totéž potvrdili i po prvním přezkoumání u videa. Až na druhý pokus, když se v boxu časoměřičů sešli oba hlavní, se o platnosti branky rozhodlo. Podle televizních záběrů správně, protože puk zaplul za brankovou čáru okamžitě, dlouho před písknutím...

„Byli jsme dlouho na ledě, chtěl jsem puk hlavně dostat na bránu. Často se nám stává, že dlouze vymýšlíme něco v rohu a nakonec z toho nic není, tak jsem zkusil nahození a se štěstím to spadlo do brány,“ popsal situaci Koreis. Druhý gól pak dal ze skrumáže po dvojí dorážce. „Nezáleží, jestli je gól hezký nebo ušmudlaný, důležité je skóre a to dnes říká, že jsme vyhráli 5:3,“ dodal Koreis.

Třinečtí se zlobili sami na sebe, a to nejen proto, že ztratili vedení 2:0 po první třetině. Místo aby s ním rozumně hospodařili, ještě ve druhé části zápasu inkasovali třikrát a měli po náskoku. Navíc je do kolen sráželo vylučování za zdržování hry, za to pykali celkem pětkrát.

„Po takovém začátku, jako jsme měli my, je to smutné. Začali jsme parádně. Bohužel jsme měli tolik vyloučení, že s takovým počtem se v Brně vyhrát nedá. S takovým mančaftem musíte hrát v rovnovážném stavu, to jinak nejde,“ posteskl si veterán Jan Peterek.

Varaďa se raduje ze své trefy
Varaďa se raduje ze své trefy

Brno se tak po hvězdném kladenském útoku během jednoho týdne vypořádalo s další ozdobou extraligy, třineckým Růžičkovým komandem. Růžička sice Kometě stejně jako v prvním vzájemném zápase dal gól, modrobílí si ale i s tímto poradili a zápas znovu zvládli.

„Bylo to podobné jako s Kladnem. My se pořád snažíme hrát svůj hokej, nekoukat se na soupeře a neměnit taktiku. Akorát když je na ledě Jágr nebo Růžička, tak být pozornější dozadu, neudělat chybu a nedat jim šance, které oni umějí využít,“ popsal postup proti největším hvězdám soutěže Koreis.

Soudě podle výsledků se to Kometě vyplácí. Tím, že nenasazuje speciální hlídače na konkrétní soupeřovy útoky, nehrozí ani nabourání jejího rytmu, svoje čtyři pětky si střídá podle vlastní potřeby a jde za vítězstvím. „Všichni hrajeme plus mínus stejný systém. Potom je to v zápase znát, že je skoro jedno, kdo chodí na led,“ řekl Koreis.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud