17. listopadu 2012 • 11:13

Chimera se uvedl vítězným nájezdem. V Americe na ně nechodím, přiznal

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svoji premiéru v extralize vyšperkoval vítězným nájezdem. Zkušený Kanaďan Jason Chimera, kmenový hráč Washingtonu, se stal při výluce NHL posilou Chomutova a hned při svém prvním startu v dresu Pirátů o sobě dal vědět. Díky třiatřicetiletému útočníkovi v pátek Severočeši vyhráli na ledě Českých Budějovic 2:1 po samostatných nájezdech.



"V Americe nejsem zvyklý moc často chodit na nájezdy. Tady o mém nasazení rozhodli trenéři," řekl Chimera novinářům po pátečním zápase. Mistr světa z roku 2007 přicestoval do Česka ve čtvrtek, o den později již poprvé nastoupil v extralize.

Společně s Michaelem Frolíkem, další chomutovskou posilou z NHL, a Milanem Kraftem hrál v elitní formaci nováčka soutěže. "Byl to pro mě těžký zápas. Hrál jsem poprvé po příletu do Evropy a myslím, že můj výkon tomu odpovídal. Přesto jsem se snažil si to užít a jsem rád, že jsem pomohl k vítězství," pochvaloval si Chimera.

Do Česka se rozhodl zamířit i proto, že extraligu považuje za kvalitní soutěž. "Znám české hráče, kteří v NHL patří k nejlepším. Jágr a Hašek se stali největšími hvězdami, ale také Michálek, Hanzal a další posily Budějovic, proti kterým jsme hráli, jsou výborní," podotkl rodák z Edmontonu.

Netuší, jak dlouho bude za Chomutov hrát. Konec výluky NHL je ale v nedohlednu. Je tak možné, že naopak do Evropy zamíří další hráči. "Těžko říct, jak to bude pokračovat. Závisí to na délce výluky NHL i na individuální situaci hráčů. Někteří, kteří v Evropě hráli, se začali vracet ke svým rodinám," dodal Chimera.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud