23. listopadu 2012 • 20:52

Kladno ve šlágru přehrálo Plzeň, Židlický se rozloučil vítězným gólem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Kladna utnuli v extralize sérii čtyř porážek, když v dnešním 24. kole porazili vedoucí Plzeň 4:3. Západočeši sice vedli, ale poté třikrát během deseti minut inkasovali. Dvakrát se v dresu vítězů trefil Jan Hlaváč.



První třetina na Městském zimním stadionu přinesla skvělý hokej a také pět gólů. V první velké šanci se objevil před Raskem, jenž chytal poslední zápas v plzeňském dresu před návratem do zámoří, na brankovišti osamocený Melka, ale ostříleného Fina přelstít nedokázal. V začínající šesté minutě nejprve jeho protějšek Chábera lapil Gulašovu ránu, ale vzápětí snadno otevřel skóre Vlasák.

Už za 42 vteřin bylo ale vyrovnáno. Na trestnou lavici musel Kašpařík a vracel se už po 17 sekundách, když Jágr parádně připravil puk Hlaváčovi, jenž zacílil přesně. Přesilovka jako kdyby ovšem neskončila; Rytíři uzamkli Indiány před Raskem a svůj velký nápor také zúročili vedoucím gólem. O ten se postaral svým premiérovým zásahem v extralize mladý útočník Strnad, jenž nahradil v první formaci zraněného Tlustého.

Jen chvilku poté pálil opět Hlaváč, tentokrát ovšem Raska nepřekonal. Chuť si však spravil v 15. minutě, když procedil kotouč mezi Raskovými betony a zvýšil na 3:1. Po dalších 70 vteřinách už domácí vedli znovu jen o gól, když se po střele z úhlu zapsal mezi střelce Kovář a potrestal tak i třetí přestupek proti pravidlům, jehož se hráči od začátku dopustili.

Od druhé třetiny už šancí ubylo a obě mužstva se po ofenzivních manévrech o něco více soustředila na práci směrem do obrany. Kladno muselo brzy do čtyř, ale dokázalo se ubránit a přidalo ještě bonus navrch - přesně se skončením trestu Majeského předložil Plekanec v přečíslení dvou na jednoho Židlickému, který parádně provedeným blafákem zvýšil na 4:2.

Při další početní výhodě Kladna nedokázal před odkrytou brankou zasáhnout Jágr skákající kotouč. Ve 32. minutě zakončoval Černošek z dobré pozice přečíslení tři na dva, jenže střela mu nesedla. A pojistku nepřidal ani Patera v další přesilovce, kdy nedokázal za Raskovým betonem zasunout puk za brankovou čáru, neboť mu sjel v poslední chvíli z hole.

Plzeň hned zkraje třetí třetiny nevyužila přesilovku, ale ve stejné situaci při vyloučení Kuchejdy už ji v 51. minutě opět přiblížil k možnosti bodového zisku St. Pierre. Chábera poté domácí podržel při Dvořákově zakončení. Ještě 63 vteřin před koncem se provinil Jágr, Plzeň umocnila přesilovou hru odvoláním brankáře, ale neuspěla.

To byla premiéra! Jakub Strnad (vpravo) nastoupil do extraligy podruhé v životě, hned byl strčen do první formace s Jaromírem Jágrem a okamžitě se prosadil
To byla premiéra! Jakub Strnad (vpravo) nastoupil do extraligy podruhé v životě, hned byl strčen do první formace s Jaromírem Jágrem a okamžitě se prosadil

Rytíři Kladno - HC Škoda Plzeň 4:3 (3:2, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Hlaváč (Jágr, Židlický), 8. Strnad (Jágr, Plekanec), 15. Hlaváč (Plekanec, Patera), 23. Židlický (Plekanec, Černošek) - 6. Vlasák (Martin Straka, Gulaš), 16. Jan Kovář (Kratěna, Martin Straka), 51. St. Pierre (Vlasák, Gulaš). Rozhodčí: Šír, Kalivoda - Štofa, Beneš. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:2. Diváci: 4821.
Kladno: Chábera - Židlický, Černošek, L. Procházka, Piskáček, Macholda, Mocek, Majeský, od 21. navíc Doudera - Jágr, Plekanec, Strnad - Bicek, Patera, Hlaváč - Kuchejda, Dragoun, Kuchler - Melka, Lukáč, Eberle. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Plzeň: Rask - Marušák, J. Jeřábek, Dan Růžička, St. Pierre, Mozík, Frolo - Kratěna, Jan Kovář, Pletka - Gulaš, Martin Straka, Vlasák - Havlíček, Kašpařík, Johnson - Hollweg, Lev, Dvořák. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud