23. prosince 2012 • 06:00

1000 KOL EXTRALIGY: 17 gólů za zápas nabídly kladenské přestřelky

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

6. UDÁLOST | Jeden gól za tři a půl minuty. Tak strhující tempo měly během 1000 kol hokejové extraligy pouze dva zápasy. Sedmnáct branek padlo v jednom utkání pouze dvakrát ještě v první polovině devadesátých let. A pokaždé u toho bylo Kladno.



V říjnu 1993 porazilo na domácím ledě Jindřichův Hradec 13:4. Hvězdou zápasu byl Tomáš Mikolášek, autor hattricku. Velký aplaus si ale vysloužil i domácí útočník Hirouki Murakami, který vstřelil první gól japonského hráče v české extralize. „Z naší strany to byla katastrofa. Asi budeme hráčům muset přehodnotit smlouvy,“ zlobil se tehdy naštvaný jindřichohradecký asistent trenéra František Joun.

V září 1995 dokázalo Kladno nastřílet nováčkovi z Třince sedm branek, i tak však skončilo bez bodu. Hosté totiž dokázali skórovat hned desetkrát! V kladenském dresu tehdy řádila obávaná „blue line“ Otakar Vejvoda, Pavel Patera a Martin Procházka, která byla o pár měsíců později, v květnu 1996, klíčovou formací na zlatém mistrovství světa ve Vídni.

V osudné úterý se ale nestačila divit, co dokáže nováček extraligy z Třince vedený trenérem Aloisem Hadamczikem. Hvězdné domácí trio jasně předčilo třinecké duo Richard Král a Petr Zajonc, kteří si oba připsali hattricky.

„Naše obrana byla katastrofická, navíc nás nepodržel ani brankář Chlad,“ postěžoval kladenský trenér Zdeněk Müller. „Vystřídat jsme ho ale nemohl, protože náš druhý gólman byl nemocný…“ A co na parádní střelnici tenkrát řekl současný reprezentační kouč Hadamczik? „Jsem rád, že moji někteří svěřenci potvrdili velice dobrou výkonnost. Méně spokojený jsem byl s brankářem Hlinkou.“

Pozítří: Největší domácí potupa

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud