28. prosince 2012 • 06:00

1000 KOL EXTRALIGY: Na rozlučku otce Jaškina naskočil i jeho 13letý syn

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

10. UDÁLOST | Na rozlučku obránce Alexeje Jaškina se Vsetínem je stále proč vzpomínat i po sedmi letech. Hokejista, který se podílel na šesti extraligových titulech valašského klubu, totiž dostal možnost zahrát si se svým synem Michailem. Tomu bylo v den zápasu s Karlovými Vary 13 let, 3 měsíce a 5 dní.



Na led naskočil Jaškin mladší v předposledním kole základní části. 27. února 2005 si vyzkoušel se svým o 27 let starším otcem hned první střídání v zápase. Mnozí vnímali nasazení staršího žáka také jako pokus o znevážení soutěže. Tehdejší trenér Vsetína

Antonín Stavjaňa svůj nápad obhajoval. „Alexej Jaškin je jediným hráčem, který to se Vsetínem táhl od začátku až do konce. Bral jsem to jako gesto vůči němu a poděkování za to, co pro klub odvedl,“ obhajoval realizaci svého nápadu. „I když jsme měli na ledě hodně nevyrovnanou dvojici,“ souhlasil současně.

S nasazením teenagera souhlasil i vsetínský asistent Jan Neliba. „Byl to spíš hec,“ usmál se při vzpomínce na jedno střídání, při němž rodinný obranný pár hned inkasoval gól. Po Košťálově trefě vedli hosté ve 45. vteřině 1:0, nakonec zvítězili 5:1.

Vedení extraligy nechalo celou událost bez povšimnutí. Soutěžní řád věk neomezuje. Primát nejmladšího hráče extraligy do té doby držel útočník Rostislav Olesz, jemuž bylo při debutu mezi seniory 15 let a 3 měsíce.

Pro Jaškina zůstává kuriózní debut stále jediným startem v extralize na rozdíl od jeho bratra Dmitrije.

Zítra: Zápas pod širým nebem

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud