Jakub Hlaváč
4. ledna 2013 • 22:03

Kolotoč na Spartě: protočili se čtyři brankáři, pátý byl zraněný

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozjeli bláznivý kolotoč a marně hledali tlačítko stop. Sparta-Litvínov 6:3 – tohle nebylo jen tak ledajaké utkání. V brankách se představili čtyři muži, pro domácí rozhodla čtvrtá útočná formace. A dvakrát padly tři góly v rozmezí menším než dvě a půl minuty.



Otlak na noze vyřadil ze hry jedničku Pražanů Michala Neuvirtha. Prý ještě zkoušel ranní rozbruslení, ale pak zahlásil, že nastoupit do utkání se Severočechy zkrátka nemožno. Do akce šel Marek Schwarz, nešťastný hrdina derby, kdy také za kolegu zaskakoval a Slavia duel otočila.

Tentokrát v brankovišti vydržel 6 minut a 53 sekund. Dva inkasované góly a masku si nasazovala v pořadí trojka – Vojtěch Sedláček.

„Na lavici musíte být na takovou situaci připravení. Když dostal Marek dvě branky, ani si pořádně nesáhl na puk, tak jsem tam šel. Snažil jsem se nebýt nervózní a užít si to,“ smál se nečekaný hrdina po bláznivém duelu.

Inu, povedlo se mu svá přání naplnit. V čase 8:21 bylo srovnáno. Vzápětí navíc narazil Petr Tenkrát do strážce svatyně hostí Pavla Francouze a střídalo se i na druhé straně. Do kasy šel za zraněného spoluhráče (lehčí otřes mozku) Petr Franěk.

„Viděl jsem ho pak jenom v kabině, jak odjížděl do nemocnice. Musel jsem to nějak zvládnout,“ konstatoval zklamaně. Zklamaně proto, že mu za záda putovaly čtyři střely soupeřů a jeho tým dobře rozjetý zápas nakonec ztratil v poměru 3:6.

Ze stavu 2:3 na 5:3 stačil sparťanům opět okamžik sokovy nepozornosti. 37:17 skóruje Miroslav Forman, 37:37 jeho parťák ze čtvrtého útoku Peter Jánský a nakonec po skvostné asistenci Jana Hanzlíka dokonal v čase 39:22 obrat Sacha Treille.

Čtvrtá formace Holešovických se postarala celkem o tři zásahy, trefil se i Zdeněk Bahenský. On i Jánský navíc v minulosti v Litvínově působili. „Mám tam spoustu kamarádů, ale snažil jsem se to utkání brát normálně. Dařilo se nám, tak snad to vyjde i příště,“ pochvaloval si první jmenovaný.

A nezapomněl na komplimenty pro Sedláčka. Ten se mohl koupat v euforii. V sezoně naskočil podruhé (ve 3. kole střídal Schwarze v Chomutově, Sparta prohrála 5:7) a podal velmi kvalitní výkon.

„Kluci skvěle bránili, já jsem sice dlouho neměl zákrok, ale pak se dostal do tempa. Vyhovovalo mi to a v kabině mi říkali: Vojto, dobrý. Tak snad dobrý,“ gratuloval si vesele.

V neděli už po něm pravděpodobně šichtu zase převezme Michal Neuvirth, alespoň toto přání vyjádřil asistent trenéra vítězů Jan Votruba. To Severočeši musí počkat na výsledky z nemocnice.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud