8. března 2013 • 22:19

Brankář Hrubec skončil v nemocnici. Puk mu zlomil očnici i nos!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třinecký brankář Šimon Hrubec (21 let) skončil po ráně pukem do obličeje v prvním utkání čtvrtfinále se Spartou (4:0) v nemocnici. Podle zpráv třinecké lékařky Ingrid Ondruchové má zlomenou očnici a nosní kůstky. „Teď už leží na očním oddělení, další ukáží podrobná vyšetření,“ říká Ondruchová pro iSport. „Na oko hůř vidí, ale snad by mělo být v pořádku.“



Hrubec dostal ránu pukem na konci první třetiny. Roztáhnul se proti úniku Petra Tona, dojíždějící Jaroslav Hlinka na něj spadnul a shodil mu z hlavy masku. A Dominik Pacovský na něj s hvizdem rozhodčího, či chvíli poté, poslal puk.

Hrubec dostal pukem přímo do obličeje. Pravé oko se mu zalilo krví, doktorka Ondruchová s ním okamžitě odjela do nemocnice. První vyšetření ukázalo na zlomeninu očnice a nosních kůstek.

„Jestli to bude na operaci, to se uvidí až poté, co opadne krevní otok,“ říká Ondruchová. „Zatím to řešíme konzervativně. Šimon odpočívá, zůstal v nemocnici na očním oddělení.“

Ton Pacovského omlouval

Pacovský dostal od rozhodčích trest na deset minut za nesportovní chování - střelu po odpískání. Spoluhráč Petr Ton, který byl v tu chvíli třineckému brankáři nejblíž, Pacovského omlouval.

Sparťan Jaroslav Hlinka padá přes brankáře Třince Šimona Hrubce, který přišel o helmu a dostal pukem mezi oči
Sparťan Jaroslav Hlinka padá přes brankáře Třince Šimona Hrubce, který přišel o helmu a dostal pukem mezi oči

„Je to situace, kdy vás hra pohltí, dohráváte nějakou akci a v bouřlivé atmosféře leccos přeslechnete, chcete jít do branky... Určitě to byla nešťastná náhoda, Pácu to teď mrzí.“

V tuhle chvíli je ovšem jasné, že Třinec o brankáře Hrubce přišel. Není pravděpodobné, že by se do brány mohl v nejbližší době vrátit. „To určitě ne,“ potvrdila doktorka Ondruchová.

Peter Hamerlík záskok zvládl výborně, ale Oceláři budou muset na další zápasy hledat dvojku. Sáhnout mohou do své juniorky. Manažer klubu Pavel Marek začal situaci okamžitě řešit.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud