17. dubna 2013 • 15:01

Plzeň tahá těžký kalibr! Ve Zlíně bude hrát vítěz z Nagana Špaček

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

ZLÍN - PLZEŇ ONLINE 18.15 | Tak to je překvapení jako hrom! V plzeňské sestavě se dneska v pátém finálovém zápase proti Zlínu objeví i obránce Jaroslav Špaček! 39letý současný asistent naskočí proto, že tým kvůli poranění přišel o Tomáše Slováka. Takže na scénu jde olympijský šampion z Nagana. „Je to pravda, bude hrát,“ potvrdil Milan Tichý, sportovní manažer klubu. Špačka, jenž naposledy hrál v minulé sezoně v NHL za Carolinu, v tichosti před uzávěrkou přestupů dopsal klub na soupisku.



Právě Špaček v sestavě, to je zpráva číslo jedna před dnešním utkáním, které začíná v 18.15 hodin. „Když jsme zjistili, že máme málo beků, kluci před Špágra hodili bágl s věcmi a řekli mu: Budeš hrát! A bude hrát,“ pousmál se Tichý.

39letý obránce dosud působil v roli asistenta trenéra. Už nedávno připustil, že jeho účast na ledě není vyloučená, v tu chvíli šlo ale spíše o žert. Teď se proměnil v realitu...

Sám hráč to nechtěl příliš komentovat. "Nemám, co říct. Je na to přísné embargo!" smál se během dnešního odpoledne do telefonu. "Budu mluvit až po zápase. Jestli ho tedy přežiju..." dodal s nadsázkou.

Špaček se během play off naplno vžil do role trenéra. V úterý se objevil s týmem na tréninku už jako hráč, ale v tu dobu to ještě hlavní kouč Milan Razým podával tak, že se šel zkušený bek pouze vypotit... Dnes už se bude potit jako člen sestavy.

„Naposledy odehrál pořádný zápas někdy před třemi týdny, kdy hrál za staré pány. Ale šlo mu to skvěle,“ uvedl manažer Indiánů Tichý.

Jak si Špaček povede v pátém finálovém duelu, sledujte od 18.15 v naší ONLINE reportáži:

MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 4. • 18:15
PSG Zlín
PSG Zlín
1:2
ONLINE
17. dubna
18:15
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
Góly

Domácí: 6:56. Köhler

Hosté: 39:49. Kovář, 45:10. Johnson

Sestavy

Domácí: Sedláček (Štůrala) – Hamrlík, Linhart, Řezníček, Zámorský, Urbanec, Tesařík, Matějíček, Horák – Balaštík, Leška, Köhler – Okál, Čajánek, Veselý – Ondráček, Kostourek, Holík – Okál, Fořt, Šlahař – P. Sedláček.

Hosté: Mazanec (Svoboda) – Frolo, Jeřábek, Špaček, St. Pierre, Hanzlík, Havíř, Mozík – Balej, Schleiss, Vampola, Sýkora, Kratěna, Vlasák, Straka, Kašpařík, Lev, Kovář, Dvořák, Petruška, Johnson.

Rozhodčí

Fraňo, Jeřábek – Bláha, Kostka

Stadion

ZS Luďka Čajky

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud