26. dubna 2013 • 15:19

Rok a konec. Pardubice opouští manažer Hemský. Kvůli odlišným názorům

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejové Pardubice vyhlašují perestrojku. Mění se trenér, přichází noví lídři sestavy, končí týmový manažer. Deník Sport už dříve informoval, že na východ Čech z Davosu míří ofenzivní esa Petr Sýkora a Josef Marha, oba by se měli představit na úvodním pondělním tréninku nového výběru kouče Zdeňka Venery.



Novinkou je dosud oficiálně nepotvrzený odchod sportovního manažera Petra Hemského. „Nesouhlasím s některými kroky v klubu, v tom případě se nedá nic dělat a odcházím. Mám zkrátka jiné názory, nedomluvili jsme se na další spolupráci,“ potvrdil sám Hemský informace Sportu. Vedení loni mistrovského klubu chystá na pondělí tiskovou konferenci, při níž by mělo prezentovat i tuto změnu.

Čtyřiapadesátiletý Hemský zastával pozici sportovního manažera přesně jeden rok, nastoupil loni poté, co v klubu skončil jeho dlouholetý šéf Zbyněk Kusý. Po tomto „palácovém převratu“ však přišla nejhorší sezona od ročníku 2007/08, mužstvo se zmátořilo až za minutu dvanáct, po lednovém příchodu Miloše Říhy.

A právě příchod respektovaného kouče v podstatě začal nasměrovávat osobu Petra Hemského ven ze stadionu. „K mému konci to jednoznačně směřovalo od doby, kdy skončil trenér Trličík (20. ledna) a k týmu přišel pan Říha. Moje funkce se v tu ránu výrazně omezila. A taková práce mě nebaví,“ prohlásil Hemský.

Ten ještě stihl připravit několik kádrových změn, lanařil i kouče Jiřího Kalouse, ale koncem dubna definitivně míří pryč. „V podstatě odcházím sám, po padesáti letech zapojení v pardubickém hokeji. Budu mu však přát dál jako doposud,“ dodal Hemský.

Více čtěte v sobotním vydání deníku Sport

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud